Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

An record pentru aeroportul din Târgu-Mureş

Anul 2011 a fost unul istoric pentru aeroportul Transilvania din Târgu Mureş. Aeroportul a deservit un număr record de pasageri, peste 250.000, cel mai mare număr de pasageri de la înfiinţarea aeroportului, potrivit unui comunicat de presă emis de conducerea aeroportului. Dacă în 2011 au fost înregistraţi 257.303 pasageri, în 2010 numărul acestora era mult mai mic, de doar 75.856. Creşterea cu peste 180.000 pasageri s-a datorat în principiu noilor zboruri Wizz Air operate din Târgu Mureş spre 8 destinaţii din Europa.

trans2

Conducerea Aeroportului Transilvania din Târgu Mureş afirmă că numărul pasagerilor deserviţi în primele zile ale acestui an preconizează un nou record în 2012. "Menţionăm că până la data de 5 ianuarie 2012 s-au deservit deja de Aeroportul «Transilvania» Târgu Mureş 3.300 de pasageri, fapt ce preconizează pentru finele anului un nou record de pasageri deserviţi", se mai arată în comunicat.
Potrivit aceleiaşi surse, operatorul aerian Wizz Air a operat, în 31 decembrie, ultimul zbor din anul 2011 pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş de pe relaţia Dortmund, cu 114 pasageri la bord, şi totodată a fost operatorul aerian care, în 1 ianuarie 2012, a executat primul zbor din acest an, pe relaţia Bergamo, cu 124 de pasageri la bord.
wizzaWizz Air, cea mai mare companie low fare – low cost din Europa Centrală şi de Est a deschis pe 1 martie 2011 cea de-a patra bază operaţională din ţara noastră, la Târgu Mureş. "La cinci ani după ce Wizz Air a lansat primul zbor din România, inaugurăm cea de-a patra bază operaţională din ţară. Aceasta reprezintă o nouă etapă semnificativă pentru operaţiunile noastre din România. Această extindere ne va consolida în continuare poziţia de lider pe segmentul low cost în România", declara la inagurare József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.
Aeroportul Târgu Mureş are ca dată de înfiinţare anul 1936, dar pe poziţionarea actuală funcţionează din anul 1969, odată cu construirea pistei betonate.


Cele mai citite articole

Prev Next

Editoriale