Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Ministerul Turismului organizează în premieră „Gala România”

Ministerul Turismului a anunţat că va organiza în premieră pe 19 ianuarie 2012 Gala România, o gală de premiere a performanţelor realizate în turismul românesc în 2011. Evenimentul este o acţiune recomandată prin Strategia de brand prin care ministerul îşi propune să recunoască şi să recompenseze implicarea celor care au contribuit la dezvoltarea turismului românesc şi va fi organizat din fondurile europene alocate României pentru promovarea turismului, potrivit unui comunicat emis de MDRT.
lideriPotrivit MDRT, în decursul zilei de ieri, 10 ianuarie,  a avut loc prima şedinţă din acest an a Consiliului Consultativ al Turismului, în cadrul căreia s-au discutat punctual două evenimente pe care MDRT le organizează în perioada imediat următoare, cu sprijinul sau cu participarea sectorului privat: Gala România şi lansarea Sistemului informatic integrat de evidenţă a turiştilor. Discuţiile din Consiliul Consultativ pe această temă au privit în principal stabilirea categoriilor de premii care vor fi acordate (de exemplu: Hotelul Anului, Turoperatorul anului sau Ambasadorul Turismului Românesc.
Referitor la Sistemul informatic integrat de evidenţă a turiştilor, ministrul Elena Udrea a anunţat finalizarea primei etape a contractului, aceea de proiectare şi construcţie a sistemului informatic, şi lansarea, în perioada imediat următoare, a etapei de implementare a acestuia, etapă în care unităţile de cazare clasificate de pe tot teritoriul României se vor putea înscrie în sistem şi îl vor accesa pentru a înregistra datele cu privire la evidenţa ocupării în propria unitate.

consiliu                    (Consiliul Consultativ al Turismului la şedinţa din 10 ianuarie)

Sistemul va permite raportarea zilnică, de către fiecare unitate de cazare, a numărului de turişti înregistraţi în respectiva unitate. La finalizarea implementării, MDRT va avea la dispoziţie, pentru prima dată, informaţii reale şi actualizate la zi în acest domeniu. În prezent, sistemul este în faza de testare.
Alte referiri făcute în cadrul Consiliului Consultativ al Turismului au vizat colaborarea MDRT cu mediul privat şi asociativ din turism, în cursul anului 2012, pentru promovarea programelor turistice speciale elaborate de sectorul privat, pentru promovarea gastronomiei româneşti, din perspectiva influenţei sale asupra turismului, dar şi pentru promovarea agroturismului.


Cele mai citite articole

Prev Next

Editoriale