Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Clasamentul celor mai solicitate staţiuni montane la început de an

Poiana Braşov conduce detaşat clasamentul celor mai aglomerate staţiuni montane din România la începutul anului 2012 (în funcţie de numărul de accese la punctele de transport pe cablu), cu aproape 63.500 de accese la punctele de transport pe cablu şi peste 100.000 maşini înregistrate în weekendul 13-15 ianuarie 2012, potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Poiana Braşov este urmată de staţiunea Predeal (cu 36.000 de accese şi aproximativ 3000 de maşini) şi de staţiunea Azuga (cu aproximativ 18.000 de accese şi 1.000 de maşini înregistrate în weekend-ul trecut).

poiana

Purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea a declarat că datele înregistrate în weekendul trecut reprezintă recorduri pentru această perioadă în majoritatea staţiunilor. „Românii s-au bucurat din plin şi în acest weekend (13-15 ianuarie, n.r) de zăpada din staţiunile montane. Majoritatea staţiunilor au fost pline de turişti şi au înregistrat recorduri pentru această perioadă a anului. Noile pârtii şi instalaţii de transport pe cablu inaugurate la sfârşitul anului trecut în Poiana Braşov au făcut ca şi zilele trecute această staţiune să fie cea mai căutată destinaţie montană din ţară. În Azuga, gradul de ocupare a unităţilor de primire turistică, hoteluri, cabane, pensiuni etc., a fost de 95%. Borsecul, ca să dau un alt exemplu, a avut în jur de 800 de turişti cazaţi şi aproximativ 1.500 de turişti în total, ceea ce reprezintă trafico creştere de 30 de ori a numărului de persoane raportat la perioada de dinaintea investiţiilor derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în dezvoltarea domeniului schiabil de aici. Toate acestea sunt creşteri ale turismului care confirmă încă o dată că investiţiile ministerului sunt oportune şi necesare şi că acestea repun pe harta turistică staţiuni care, până nu demult, păreau să nu mai aibă nicio şansă de revenire. Ne-am propus să relansăm turismul de iarnă în România, iar cifrele înregistrate deja în acest sezon confirmă că strategia noastră este cea corectă“, a declarat purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea.
Dacă primele 3 poziţii sunt ocupate de staţiunile Poiana Braşov, Predeal şi Azuga, clasamentul continuă cu staţiunea Sinaia (în jur de 12.000 de accese şi peste 25.000 de maşini), Rânca (aproximativ 8.000 de accese la punctele de transport pe cablu în weekendul trecut şi 1.300 de maşini), Straja (aproape 3.500 de accese şi 600 de maşini), Borsec (aproape 11.000 de accese şi în jur de 800 de maşini) şi Şugaş-Băi (peste 1.700 de accese şi aproape 450 de maşini).


Editoriale