Insule, munţi şi castele de vânzare în Europa

Arhiva 2011 - Iunie 2011

Recent, guvernele europene au scos la vânzare cele mai multe active naţionale, inclusiv aeroporturi din marile capitale, operaţiuni de creştere a cailor de rasă şi crestele munţilor. Active în valoare de zeci de miliarde de euro deţinute de guvernele Europei pot fi cumpărate de oricine îşi permite, în încercarea ţărilor europene de reduce datoriile externe şi de a atenua efectele crizei economice.  Agenţia de presă Bloomberg catalaloghează fenomenul ca “cea mai mare vânzare de garaj a continentului din ultimul deceniu”.
aeropuerto_de_madrid_barajas___exterior_02
Spania vinde o parte din acţiunile Loteriei Naţionale. De asemenea, guvernul spaniol caută cumpărător şi pentru două aeroporturi. Spania a angajat banca RBS să privatizeze aeroporturile Madrid Barajas şi Barcelona El Prat.
france-a-chateaux-on-the-shores-of-lake-genevaFranţa scoate la vânzare până în 2013 diverse proprietăţi. Castelul deţinut de guvern de pe malul Lacului Geneva, terenul de vânătoare şi casa de oaspeţi din pădurea Saint-Germain-en-Laye din vestul Parisului fac parte din activele statului francez care îşi aşteaptă cumpărătorii.


BBC_Television_centreGuvernul britanic si-a propus să scoată la vânzare BBC Television Centre, clădirea din care s-au făcut transmisiuni televizate în ultimii 50 de ani. Traseul de cale ferată pe care circulă trenul de mare viteză, dintre gara St. Pancras' din Londra şi Canalul Mânecii, ar putea fi scoasă şi ea la vânzare. Nici activele deţinute pe alte meleaguri de către britanici nu vor scăpa vânzării. Sediul consulatului britanic din Australia va fi în curând proprietate privată.
Grecia pentru a reduce datoriile a început prin vânzarea câtorva insule, inclusiv o parte din Mykonos.De asemenea, statul elen scoate la vânzare compania naţională de căi ferate şi cea mai mare companie de jocuri de noroc din Europa, OPAP şi ia în considerare să vândă 55% din acţiunile aeroportului din Atena.

austrian_alps
Guvernul austriac a scos la vânzare două vârfuri de Munţii Alpi pentru suma de 121.000 euro în total. AFP anunţă că din cauza revoltei opiniei publice la lansarea anunţului, guvernul austriac a amânat vânzarea crestelor Alpilor.


Numar 68

revista_68

Horeca Romania Facebook

twitterbutton

Horeca Romania

Get Adobe Flash player

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter

Promo

Banner
Banner
Banner
Banner
spacer