Restaurante

  1. Articole

Ospitalitate

  1. Articole

Food&Beverage

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Turism

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Noroc sprijină redescoperirea gastronomiei tradiţionale autentice

Parteneriatul semnat în această vară între Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) şi marca de bere Noroc readuce în atenţia românilor gastronomia tradiţională românească. Noroc îi invită în perioada 1-2 octombrie 2011 pe toţi cei dornici să savureze bucate tradiţionale autentice la Festivalul Brânzei şi Pastramei de la Bran şi la Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi de la Berca, judeţul Buzău.
da„Cele două festivaluri gastronomice care se desfăşoară la acest sfârşit de săptămână reprezintă un prilej excelent pentru toţi să ne deconectăm de la ritmurile cotidiene şi să degustăm bucatele tradiţionale pregătite de localnici după reţete transmise din generaţie în generaţie. Gastronomia tradiţională este o bogăţie naţională, de aceea am decis să sprijinim prin marca noastră Noroc evenimentele locale care o readuc la lumină. Berea Noroc cinsteşte lucrurile româneşti bine făcute şi pune în valoare savoarea bucatelor tradiţionale”, a declarat Tiberiu Mercurian, Director de Marketing Bergenbier S.A.
În cadrul parteneriatului cu Antrec, marca Noroc sprijină organizarea a opt festivaluri de tradiţii locale, toate având o componentă gastronomică, pe durata întregului an 2011. În proiect sunt incluse Festivalul Bulzului (din comuna Turia, judeţul Covasna), Festivalul Naţional al Păstrăvului (de la Ciocăneşti, judeţul Suceava), Ziua Recoltei (de la Poiana Mărului, judeţul Braşov), Festivalul Brânzei şi Pastramei (de la Bran, judeţul Braşov), Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi (de la Berca, judeţul Buzău), Mozaic Gastronomic (de la Văliug,  judeţul Caraş Severin), Festivalul Tradiţiilor (de la Sălciua, judeţul Alba) şi Festivalul Plăcintelor (de la Comăneşti, judeţul Bacău). 
bulzAceste evenimente sunt un prilej pentru toţi cei pasionaţi de tradiţii să descopere imensa varietate a patrimoniului gastronomic românesc şi bogăţia tradiţiilor locale.
Festivalul Brânzei şi Pastramei de la Bran are loc în fiecare an, la început de octombrie, marcând încheierea anului pastoral şi coborârea oilor de la munte. Este o sărbătoare tradiţională importantă, prilej de bucurie pentru comunitate, marcată prin cântec, joc şi mese îmbelşugate. Între 1 şi 2 octombrie, cei care vor vizita zona Bran vor putea degusta brânzeturile locale, dar şi faimosul bulz de Bran şi pastrama de oaie pregătite de localnici după reţete tradiţionale. 
În aceeaşi perioadă, la Berca, în judeţul Buzău, cârnaţii de Pleşcoi au şi ei un festival dedicat, ajuns în acest an la cea de-a patra ediţie. Fiind unul din puţinele produse româneşti atestate internaţional, cârnaţii de Pleşcoi au devenit o marcă specifică zonei. Producătorii locali se mândresc că savoarea lor unică este garantată de reţeta secretă, păstrată ca atare de peste 700 de ani.
Despre marca Noroc
Lansată în anul 2000, Noroc este o bere 100% românească a cărei reţetă şi gust echilibrat au fost definite de maeştrii berari români. Este o marcă poziţionată pe segmentul economic al portofoliului Bergenbier S.A.


Adauga comentariu


Security code
Refresh

1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Editoriale