Freya este prima platformă software HoReCa ce a integrat SEQR

  • SEQR este o soluţie nouă şi inovatoare de plată cu telefonul mobil

Seamless România, furnizorul soluţiei inovatoare de plată cu telefonul mobil SEQR și Soft Tehnica, deținătoarea platformei de gestiune Freya pentru HoReCa & Retail (http://www.freyasoft.ro/), au semnat de curând un parteneriat pentru piața din România. Software-ul Freya devine astfel prima soluţie HoReCa ce integrează în funcţionalităţile sale SEQR, o aplicaţie pentru smartphone sigură şi uşor de utilizat, care înlocuieşte numerarul şi cardurile bancare.

Prin intermediul SEQR, cumpărătorii pot achita nota de plată în cafenele şi restaurante şi totodată pot plăti în magazine şi online. În locaţiile HoReCa, clienţii trebuie doar să scaneze cu telefonul mobil codul QR alăturat notei de plată şi să aprobe tranzacţia cu codul PIN. Aplicaţia este conectată la contul bancar al utilizatorului. GarantiBank este prima instituţie financiară din România care face disponibilă aplicaţia SEQR clienților săi. Toate chitanţele şi istoricul plăţilor sunt salvate în telefon.

solutieSEQR

SEQR oferă atât comercianţilor, cât şi cumpărătorilor o soluţie de plată modernă şi suntem bucuroşi să o facem disponibilă prin intermediul Freya. SEQR este cea mai simplă, rapidă şi sigură metodă de plată de pe piaţă. Aplicaţia este gratuită pentru cumpărători, iar comercianţii beneficiază de costuri ale tranzacţiei mai mici cu 50% decât cele ale companiilor de carduri, un ajutor necesar pentru dezvoltarea afacerii. Mai mult, hotelurile, restaurantele şi cafenelele pot beneficia de SEQR fără ca implementarea soluţiei să necesite echipamente sau mecanisme costisitoare”, a declarat Oana Nanulescu, Country Manager Seamless România.

Industria HoReCa beneficiază, totodată, de un canal de comunicare cu clienţii complet nou şi inovator. Aplicaţia SEQR oferă o secţiune dedicată promovării prin intermediul căreia comercianţii pot ajunge la clienţii noi şi la cei existenţi cu oferte personalizate. Utilizatorii SEQR pot vizualiza pe telefon promoţii, programe de fidelizare sau orice alte campanii. Companiile pot astfel să genereze vânzări şi îşi pot răsplăti cumpărătorii.

Echipa Soft Tehnica a avut dintotdeauna o afinitate către inovaţie, din acest motiv integrarea soluţiilor noastre HoReCa cu un sistem de plată ultramodern este o oportunitate excelentă. Ne bucurăm să fim în pas cu progresul tehnologic şi credem că tehnologia trebuie şi poate să ne simplifice vieţile din multe puncte de vedere. Şi ce poate fi mai simplu decât să plăteşti instantaneu la restaurant folosind un obiect pe care îl porţi oricum mereu la tine? Motiv pentru care sunt sigur că soluţia de plată prin SEQR va fi foarte bine primită, atât de administratorii de localuri, cât şi de clienţi”, a declarat Iulian Popescu, Director General Soft Tehnica, dezvoltatorul Freya.

freya

Despre SEQR

Dezvoltată de către Seamless, SEQR (se•cure) este cea mai utilizată soluţie “mobile wallet” în magazinele şi în mediul online din Suedia şi din Europa. Cu SEQR oricine poate plăti cu smartphone-ul în magazine, restaurante, benzinării, parcări și online şi poate efectua transferuri de bani fără comisioane. Mai mult, poate să îşi păstreze bonurile în format digital şi să primească oferte şi promoţii direct prin intermediul aplicaţiei. Cu SEQR, utilizatorul doar scanează codul QR de la casa de marcat şi aprobă plata cu codul PIN. Rapid, uşor şi sigur. SEQR permite comercianţilor să beneficieze de costuri de tranzacţionare semnificativ mai reduse decât cele ale companiilor de carduri. Platforma unică a SEQR a fost dezvoltată de către Seamless, unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de plată cu telefonul mobil la nivel mondial. Fondată în 2001 şi activă în 30 de ţări, Seamless operează mai mult de 3,1 mld. de tranzacţii anual, prin intermediul a 525.000 puncte de vânzare active. În Suedia, soluţia SEQR este diponibilă pentru cumpărături în cele mai mari lanţuri de magazine şi fast food şi în reţele naţionale precum McDonald’s, Hemköp şi Ur&Penn. În 2013, SEQR a fost lansată în România împreună cu GarantiBank, iar din 2014 va deveni activă în Belgia, împreună cu bpost Bank. Compania Seamless este tranzacţionată la Bursa Nasdaq OMX Stockholm, sub abrevierea SEAM.

Despre Soft Tehnica - http://www.softtehnica.ro/

SOFT TEHNICA este o companie de software organizată pe mai multe verticale, care acoperă o arie largă de activităţi din domeniul informatic şi al tehnicii de calcul: de la consultanţă de specialitate, analiză şi producţie software până la instalări şi configurări de reţele, integrări de sisteme informatice şi soluţii la cheie. Freya este una dintre verticalele dezvoltate de companie care s-a specializat pe dezvoltarea şi integrarea sistemelor software în domeniul HoReCa. Având o experienţă de peste 7 ani, Freya a devenit unul dintre principalii furnizori de software pentru HoReCa din România.