Compania austriacă Salesianer Miettex cumpără spălătoria industrială Promar Textil din Braşov

Compania austriacă Salesianer Miettex cumpără spălătoria industrială Promar Textil din Braşov
person Horeca
access_time_filled

La 10 ani de la lansarea pe piața din România, Salesianer Miettex, companie austriacă lider de piață pe segmentul spălătoriilor comerciale din Europa Centrală și de Est, achiziționează compania S.C. Promar Textil din Brașov și brandul acesteia, Kromatic. Salesianer activează în domeniul serviciilor de curățare profesională și închiriere a articolelor textile pentru domeniile medical, Horeca și industrie.

Investiția se ridică la peste 5 milioane Euro și face parte din planul strategic de dezvoltare al companiei pentru a acoperi la nivel național teritoriul României cu serviciile sale.

promartextil

în anul 2007 compania intra pe piața din România prin inaugurarea spălătoriei din București, iar în 2014 compania a lansat o noua fabrică Vestul țării, la Oradea. Acum, după o lungă perioadă de negocieri, s-a definitivat achiziția din Județul Brașov iar prin acest pas, Salesianer Miettex va acoperi cu serviciile sale în mod direct și judetele Brașov, Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Mureș.

La ora actuală, prin noua achiziție ne creștem capacitatea cu aproximativ 25% și vom acoperi 80% din teritoriul țării, putând dezvolta sinergii la nivel local dar și internațional, cu celelalte țări din grup prin intermediul tehnologiei RFID (Radio-frequency identification). Această tehnologie permite identificarea automată și în mod unic a articolelor textile, pe baza unei etichete electronice RFID, oferind astfel diverse informații cu privire la trasabilitatea textilelor. în toate aceste judete (Bv, PH, Sb, Cv, Ms) Salesianer Miettex are deja clienți către care face livrari, însă, în urma acestei achiziții, vom optimiza logistica, prin integrarea clienților existenți și contractarea de clienți noi.” a declarat Ec. Adrian Chiorean, Director General pe România al Salesianer Miettex.

miettex

După achiziție, Salesianer Miettex va avea 300 de angajați în România, la Brașov lucrând aproximativ 90 de persoane. Pentru spălătoria din Brașov compania austriacă va face mici îmbunătățiri ale fluxului tehnologic, Promar Textil realizând o investiție majoră în anul 2014.

De asemenea, familia Moraru, foștii proprietari ai brandului Kromatic, vor colabora cu Salesianer Miettex, împreună având în plan să dezvolte noi proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul RFID și nu numai.

în 2014, cand am definitivat investiția de la Oradea aveam o cifră de afaceri de 4.5mil euro. înainte de achiziția de la Brașov am avut 7.3mil euro, iar acum, împreună cu fabrica din Brașov vom avea o cifră de afaceri de 10 mil euro. Estimăm că vom încheia anul 2018 cu 11.5 milioane de euro.“ a mai declarat Ec. Adrian Chiorean.

Salesianer Miettex spală acum în România 25 tone textile/zi, iar la Brașov se spală 8 tone/zi, deci un total de 32 de tone/zi, aproximativ 2300-2500 kg/oră (echivalentul a peste 6500 mașini casnice de spălat zilnic!).

igienizaretextile

La nivel european, Salesianer Miettex igienizează 510 tone textile/zi în 9 țări și are 3300 de angajați și peste 30.000 de clienți.

în România, compania austriacă are clienți în domeniul hotelier (Hotel Radisson, Hotel Novotel, Garden Inn by Hilton, Hotel President Oradea, Double Tree by Hilton Cluj,  Mercure Sighisoara); industrial (Marquardt, Swoboda Hartman, Porsche în industria automotive, Aaylex deținatorii mărcii Coco Rico, Agricola Bacău, Heidi Chocolat în industria alimentară; Infomed Fluids, Actavis în industria pharma) și în domeniul medical, diverse spitale private și de stat (Spitalul Matei Balș, Maternitatea Filantropia, Sanador, Medicover, Spitalul Județean Timișoara, Spitalul Județean Oradea, Spitalul Municipal Oradea).

Despre Salesianer Miettex:

SALESIANER MIETTEX reprezintă progresul în managementul de textile. Fondată ca afacere de familie încă de la 1916, compania oferă o bază solidă în soluții personalizate de închiriere de articole textile. Activitatea de bază a companiei o reprezintă serviciile complete de închiriere a articolelor textile pentru hoteluri și restaurante, uniforme de lucru pentru industrie si comerț, cât și furnizarea de articole textile pentru domeniul sanitar. La aceasta se adaugă textilele pentru încăperi de tip CLEANROOM, produse pentru igiena grupurilor sanitare, cât și carpete lavabile de acces standard și publicitare. Angajamentul față de calitate, igienă, sustenabilitate și investițiile în tehnologia cea mai modernă dar și în angajați calificați au determinat poziția superioară pe piață.

SALESIANER MIETTEX extinde garanția igienei în aproape toate domeniile comerciale.

Ceea ce a început cu dotarea spitalelor și a căminelor de îngrijire s-a aplicat întregului management de textile. SALESIANER MIETTEX îndeplinește cerințele și standardele impuse spălătoriilor care prelucrează articole textile pentru spitale. Aceleași standarde se aplică și articolelor textile pentru hoteluri, restaurante și uniformele de lucru din întreprinderile industriale.

Igiena este o preocupare deosebit de importantă. Externalizarea logisticii articolelor textile a devenit un mijloc eficient al managementului de textile. Aici este vorba despre mai mult decât igienă. Igiena extensivă este indispensabilă pentru protejarea împotriva microbilor și agenților patogeni. înainte, de exemplu, era comun ca hotelurile și restaurantele să se ocupe de articolele textile în propriile spălătorii. Experți în igienă recunoscuți, ca Prof. Dr. Klaus-Dieter Zastrow de la Institutul de Igienă și Medicină Ecologică din Berlin, avertizează: „Multe companii au o impresie falsă când vine vorba despre igienă și anume ca aceasta se poate obține prin spălarea în mașini de 7,5 kg la 30°C. îndepărtarea germenilor nu poate fi atinsă astfel și textilele devin implicit o sursă de microbi”. Metode profesionale standardizate pot fi obținute practic numai prin externalizarea către specialiști. SALESIANER MIETTEX face managementul de textile atractiv din punct de vedere economic.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302