Alira lansează o Champagne în România

alirasampanielansareSimbol al ocaziilor cu adevărat speciale și populară în lumea întreagă, „șampania” este un vin spumant realizat prin metoda Champenoise, doar în regiunea Champagne din Franța. Producătorul de vinuri Alira a ales o Champagne specială pentru România pe care a lansat-o sub brandul propriu.

Ce diferențiază Champagne de alte vinuri spumante, dincolo de regiune? Răspunsul stă în metoda de vinificare - metoda tradițională prin care a doua fermentație are loc în sticle - și soiurile selecte de struguri.

Începuturile acestei băuturi remarcabile sunt marcate de îndoiala calităților sale, fiind considerată un vin alterat. Puține sticle reușeau să rămână intacte în pivnițele călugărilor, deoarece pereții subțiri nu rezistau presiunii vinului, spărgându-se. Dar când un călugăr, ulterior devenit faimos pentru asta, a gustat vinul care începuse să spumeze a exclamat “beau stele”. Odată cu trecerea timpului, știința și tehnica au evoluat mult, urmând apariția sticlelor ce rezistau la presiune, iar băutura Champagne a devenit din ce în ce mai îndrăgită, în special în nobilime.

Astăzi există mai multe tipuri de vinuri spumante, Champagne, însă, rămâne în elita spumantelor ca un pilon al calității și gustului. Cum ne dăm seama că avem un astfel de vin în pahar? De cele mai mult ori, după perlajul fin și vertical, gustul de pâine coaptă și finalul onctuos.

ALIRA este o cramă boutique din Sud-Estul țării, cu podgorii în zonele Aliman și Rasova, Dobrogea, cu doar 80 ha și cu un vinificator francez de renume, îndrăgostit de România, Marc Dworkin. Activitatea cramei Alira este îndreptată spre crearea unor vinuri deosebite, îmbinând tehnologiile moderne cu procedeele tradiționale, precum culesul manual și selecționarea atentă a strugurilor. În fiecare an, Alira surprinde iubitorii de vinuri premium cu noi sortimente sau cupaje. Anul acesta, însă, au venit cu o adevărată “recompensă”.

Aproape de Reims, la doar 30 kilometri, se află Casa de Champagne J. De Telmont. Povestea acestui loc a început în 1912, când Henry L’Hopital decide să producă propriul său vin spumant. Podgoria se întinde pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare și produce 8 cuvee-uri diferite, fiecare remarcându-se prin propriul stil și calitate desăvârșită.

Acum, la cea de-a patra generație, J. De Telmont se află în topul celor mai mari 20 de case de Champagne. La acest rezultat au contribuit an de an cunoștințele artizanilor, culesul manual - un proces minuțios și delicat, învechirea în butoaie de stejar și pasiunea pură. Produsele lor au devenit expresia excelenței în lumea “șampaniei”, astfel încât, împreună cu Alira au decis să producă un spumant special pentru piața premium din România. Echipa Alira a contribuit la “rețeta secretă” a vinului, pentru a încânta consumatorii iubitori de bule cu un produs cu adevărat elegant, calitativ și remarcabil: Champagne Alira by J. De Telmont - pentru că fericirea se măsoară și în mililitri.

Champagne Alira by J. De Telmont este un spumant elegant produs în ediție limitată, se găsește în magazinele specializate de vinuri și în wine shop-ul online al producătorului.