Caietul Ospătarului – un ghid de referință în restaurația modernă

Caietul Ospătarului – un ghid de referință în restaurația modernă
person Horeca
access_time_filled

Lucrătorii din industria ospitalității, precum și cei care doresc să-și construiască o carieră în acest domeniu au la dispoziție o nouă sursă de informare avizată: Caietul Ospătarului, ediția a II-a, revizuită. Lucrarea semnată de către Cornelia și Corina Toma este un ghid de referință în restaurația modernă și un instrument util, la îndemâna tuturor celor ce doresc să își contruiască o carieră în fascinanta lume a industriei ospitalității.

Caietul ospătarului este un curs concentrat absolut necesar atât celor care își doresc să intre în această breaslă, cât și celor care profesează deja și doresc să se perfecționeze, precum și managerilor din restaurație care înțeleg că succesul oricărei afaceri rezidă în permanenta racordare la noutățile din domeniu”, spun inițiatorii lucrării, care precizează că apariția acesteia era cu atât mai necesară cu cât trăim într-o lume în care lucrurile se mișcă din ce în ce mai rapid.

caietulsomelierului

Lansarea lucrării a avut loc pe 27 decembrie 2017, la Grand Hotel Continental, în prezența mai multor profesioniști din industria ospitalității, printre care: Nicu Pupăză – președinte ANMH, Sergiu Nedelea – WineTaste.ro, Liliana Bucătaru – Liracop Creative, Cristina Van Der Schaaf – Horeca School, Costin Ghiță – Jidvei, Dragoș Răducanu – președinte Comitetul Sectorial THR.

Benefică este conlucrarea celor două autoare, mamă și fiică, reprezentante ale aceleiași profesii, dar și a două generații diferite. Astfel, pe de o parte, Caietul ospătarului reflectă experiența vastă a doamnei Cornelia Toma: din 1978 instructor la Catedra Restaurant – Bar a THR; cofondatoare în 1990 a Clubului Someleriei, transformat din 2007 în Asociația Somelierilor din România; secretar general al Asociației Naționale a Maitre d’Hotel; din 2011 membră a Ordinului Cavalerilor Vinului; membră în juriile din aproape toate competițiile naționale din domeniul restaurației. Fire activă, Cornelia Toma continuă să predea și azi la două școli profesionale: Lira Cop Creative și CEDES – Cercetare-Dezvoltare. Practic, este greu să găsești profesionist în restaurația românească de azi, care să nu îi fi fost elev la un moment dat.

Pe de altă parte, aportul Corinei Toma – și ea somelier și manager în turism, dar și specialist în comunicare – se simte prin introducerea inovatoare a capitolului dedicat comportamentului profesional și comunicării cu clienții.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302