Hotelurile și pensiunile de pe Valea Prahovei anunță grade de ocupare însemnate de Paște

  • Sinaia și Bușteni, cele mai căutate stațiuni montane de Paște

Valea Prahovei este una din cele mai căutate destinaţii pentru celebrarea sărbătorilor de Paşte şi 1 Mai. Cu doar două zile înainte de startul acestei mini vacanţe, unităţile de cazare din zona montană a Prahovei anunţă grade de ocupare însemnate.

În Sinaia şi Buşteni, 80% din locurile de la hoteluri şi pensiuni au fost deja ocupate, iar hotelierii, în ciuda condiţiilor meteo incerte, sunt încrezători că numărul turiştilor va creşte. În Azuga gradul de ocupare este de 65%, iar în Breaza şi Câmpina acesta este de peste 50%. În toate aceste localităţi sunt însă hoteluri şi pensiuni, foarte căutate, care au atins deja 100% gradul ocupare, potrivit Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.  hotelsilva2

Ofertele speciale concepute de hotelieri pentru această perioadă a anului sunt grupate în jurul valorii de 550 lei de persoană pentru un pachet de 3 nopţi cazare cu mic dejun şi masa festivă din ziua de Paşte. Tarife mai mici sunt practicate la hotelurile de 3 stele, spre exemplu în Azuga, unde pentru 3 nopţi cazare cu pensiune completă tariful este de 425 lei persoană.

Valori mai ridicate se înregistrează la hotelurile de 5 stele, unde, în mod normal pentru acest standard, pachetele depăşesc 850 lei de persoană. Preţuri medii sunt la unităţile de cazare de 4 stele care au ofertate tarife cuprinse între 540 şi 618 lei de persoană.

În plus, în aceste tarife, hotelierii au inclus atât servicii gratuite cum ar fi şedinţele de SPA cu masaje, wireless, saună şi jacuzzi, cât şi reduceri consistente de preţ pentru accesul la sălile de bowling şi biliard.

Pe de altă parte, gazdele au prevăzut pachetele turistice cu elemente menite să-i facă pe clienţi să guste din plin bucuria vacanţei. În noaptea de înviere turiştii sunt aşteptaţi de la biserică cu ouă roşii, cozonac şi vin roşu, iar în dimineţa zilei de Paşte, copiii concurează la o «vânătoare» de ouă roşii şi de iepuraşi, pentru ca mai apoi, în seara zilei de 1 Mai şi cei mici şi cei mari să participe la lansări de lampioane.

Un alt element important al pachetelor este dejunul pascal, respectiv meniul acestuia, în care bucătarii introduc, pe lângă măiestria lor, produsele gastronomice tradiţionale pentru aceste sărbători, pasca, friptura de miel şi vinul de ţară.

La fel ca şi în anii trecuţi, pe Valea Prahovei sunt aşteptaţi la recepţiile hotelurilor şi pensiunilor turistice, pentru a se caza şi petrece mini vacanţa de Paşte şi 1 Mai, în jur de 5000 de oaspeţi veniţi din toată ţara.

Conform INS anul trecut, în luna aprilie, în Câmpina, Breaza, Sinaia, Buşteni şi Azuga, în hotelurile şi pensiunile turistice de aici s-au cazat un număr de 19.294 de turişti.