Alegerea numelui pentru restaurantul tău

Alegerea numelui pentru restaurantul tău
person Horeca
access_time_filled

Deși alegerea numelui pentru restaurantul tău ar putea părea o decizie simplă, aceasta merită un timp de reflecție și o atenție specială. Numele restaurantului poate influența modul în care clienții percep restaurantul tău, astfel că alegerea unui nume inspirat este la fel de importantă ca alegerea tipului de mâncare pe care îl vei servi în restaurant. Un nume bun de restaurant este ușor de reținut și ușor de pronunțat. Numele poate reflecta tema restaurantului, locația sau poate fi pur și simplu un joc de cuvinte. Deși nu există o formulă pentru alegerea unui nume bun pentru un restaurant, există câteva recomandări pentru alegerea unui nume memorabil.

alegenumerestaurant

Fă aluzii la locație

Mulți proprietari de restaurante își denumesc restaurantele în funcție de locația lor. Deseori, locul are o importanță istorică sau clădirea respectivă a fost folosită în trecut cu un alt scop. De exemplu, dacă deschideți un restaurant într-o clădire în care pe vremuri funcționa o fabrică de pastă de dinți, ați putea să vă denumiți restaurantul “The Sweet Tooth”. Acest lucru va adăuga o notă istorică conceptului tău. Localnicii vor ști cu siguranță că se referă la vechea fabrică, iar turiștii vor aprecia faptul că restaurantul este situat într-o clădire istorică ce a găzduit pe vremuri o fabrică faimoasă.

Ați putea de asemenea să vă denumiți restaurantul după un oraș sau un cartier. De exemplu un restaurant din Washington Park se numește simplu Washington Park Grille.

Ia în considerare tipul de bucătărie

Denumirea restaurantului după tipul de bucătărie pe care îl oferiți clienților este o altă opțiune viabilă. Numele restaurantului poate oferi clienților o idee despre tipul de mâncare pe care restaurantul tău îl oferă și reprezintă, în acest caz, o metodă directă și eficientă de comunicare a elementelor din meniu. Acest lucru oferă ocazia potențialilor clienți de a ști exact la ce să se aștepte. Atenție mare să nu induceți în eroare clienții prin alegerea unui nume care să sugereaze un alt tip de bucătărie decât al dumneavoastră. De exemplu, nu vă denumiți restaurantul italian “José’s”, lumea va crede că restaurantul dumneavoastră servește mâncare mexicană…

Evocă regiunea de origine

Puteți lua în considerare să vă denumiți restaurantul după locul în care își are originea bucătăria. De exemplu, un nume precum Saigon Palace indică un restaurant cu mâncare chinezească, iar un nume precum Barolo Grill amintește de numele unui sat din nordul Italiei. Aceste restaurante nu sunt situate în Saigon sau în Barolo, dar numele lor sugerează tipul de bucătărie la care clienții să se aștepte.

O altă modalitate de a vă denumi restaurantul este de a alege un nume bazat pe un obiect sau pe un icon asociat cu regiunea respectivă. Un exemplu este Panda Express, un concept de restaurant chinezesc fast-casual. Termenul panda amintește de animalul nativ din China.

Adaugă o semnificație personală numelui restaurantului

Deschiderea unui restaurant este ceva personal. Uneori, numele unui restaurant este o reflecție a numelui patronului sau a cuiva drag acestuia. Poate că bunica ta ți-a inspirat bucuria de a găti, așa că ai putea să denumești restaurantul după ea. Indiferent care ar fi înțelesul din spatele numelui restaurantului, trebuie să fii pregătit să îl împărtășești cu publicul și să îl “asezonezi” cu o poveste bună. Oamenii iubesc poveștile!

Numele restaurantului poate avea o semnificație specială pentru tine, poate face trimitere la bucătărie, la locația în sine sau poate fi doar un nume creativ, un joc de cuvinte reușit. Nu este indicat să alegi numele restaurantului după numele unui restaurant celebru/lanț de restaurante celebru.

Repetă cu voce tare numele ales pentru a te asigura că numele este ușor de pronunțat. Nu uita că numele restaurantului ar putea da clienților acel extra imbold pentru a veni și a testa atmosfera și mâncarea, așa că alege un nume care să facă impresie clienților tăi și care să rămână întipărit în mintea lor.

Sursa: www.foodservicewarehouse.com

Sursa foto stire interior: www.tututix.com

Sursa foto slide: allpoints.digital

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302