S-a deschis primul Oyster Bar din România

S-a deschis primul Oyster Bar din România
person Horeca
access_time_filled

Deschis de curând, Le Vivier este un concept unic în România – primul oyster bar dedicat iubitorilor de fructe de mare.

Le Vivier este singurul Oyster Bar din România și ne-am propus de la început să oferim produse proaspete și de cea mai bună calitate celor care ne trec pragul. Restaurantul oferă în permanență 5 tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l’enfer, Papillon până la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, în 2015. Suntem singurul restaurant din România care comercializează homarul albastru, care ajunge pe masa clienților la mai puțin de 24 de ore de când a fost pescuit. în meniul restaurantului se regăsesc scoicile Saint-Jacques, melci, langusta regală, crabul Spider, crabul de Alaska, creveți și langustine. Suntem bucuroși să-l avem în echipa Le Vivier pe Mihai Dornescu, bucătar șef cu o experiență de 17 ani în pregătirea fructelor de mare, ultimii 4 ani petrecându-i în restaurantele din Franța”, povestește Andrei Dascălu, managerul Le Vivier.

LeVivier5

Le Vivier importă fructe de mare de cea mai bună calitate din nordul Franței, din Bretania și Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele și moluștele ajung în restaurant vii, fiind transportate și mai apoi păstrate în bazine cu apă de ocean care respectă temperatura și salinitatea din mediul lor natural.

Situat pe strada Puțul lui Zamfir din București, restaurantul  oferă clienților și un magazin de delicatese și ocupă o suprafață de 100 de metri pătrați, spațiul fiind complet refăcut cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini. Investiția totală în restaurant s-a ridicat la aproximativ 250.000 euro.

Le Vivier se bucură de apreciere în Marea Britanie, fiind premiat de către Luxury Travel Guide cu titlul de Seafood Restaurant of the Year for Bucharest în cadrul Restaurant & Bar Awards 2017.

Pasiunea noastră pentru fructe de mare este una veche, fiind de mai mulți ani importatori și furnizori de fructe de mare în HORECA. Ideea Le Vivier a pornit de la faptul că interesul de consum pentru fructe de mare a crescut și am realizat că pe piața din România nu există niciun oyster bar, concept foarte des întâlnit mai ales în țările cu deschidere la ocean. în aprilie 2015 am început proiectul și cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini, am refăcut de la zero spațiul de 100 metri pătrați care avea să devină, un an mai târziu, primul oyster bar din România, cu o capacitate de 25 de locuri în zona de restaurant și un magazin specializat în fructe de mare și alte delicatese. Magazinul oferă în premieră cinci tipuri de caviar de la celebrii producători Maison Kaviari din Paris, o selecție de pește afumat, uleiuri, condimente, brânzeturi și unt, toate fiind produse artizanale”, a afirmat Andrei Dascălu.

LeVivier8

Le Vivier este un concept unic, care înglobează un restaurant cu o capacitate de 25 de locuri și un shop specializat în fructe de mare, pește și alte delicatese. Le Vivier oferă servicii de catering la domiciliu și la evenimente, cu o capacitate de până la 1000 de persoane.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302