26 de restaurante din România participă anul acesta la evenimentul Goût de France/Good France

România va fi foarte bine reprezentată în acest an la ediția din acest an a evenimentului Goût de France/Good France, întrucât nu mai puțin de 26 de restaurante s-au înscris deja la acest eveniment, aproape de trei ori mai multe decât anul trecut, informează Ambasada Franței în România.

Peste 3.500 de restaurante din 150 de țări din întreaga lume sărbătoresc în seara zilei de 21 martie gastronomia franceză, arta culinară, ingredientele de calitate și un stil de viață "à la française".

goutdefrance2019

Regiunea franceză pusă în valoare de această nouă ediție este Provence. Astfel, diferiți bucătari le vor propune oaspeților lor arome „însorite” din această regiune din sudul Franței, prin meniuri formate din patru preparate (aperitiv, felul principal, brânzeturi și desert) însoțite de vinuri franțuzești.

Ediția din acest an va pune, de asemenea, în evidență dezvoltarea durabilă, promovând gastronomia responsabilă și angajamentul maeștrilor bucătari față de protejarea mediului înconjurător, care se reflectă, printre altele, prin reducerea utilizării plasticului.

Așadar, toți iubitorii de gastronomie franțuzească își dau întâlnire, pe 21 martie, în următoarele restaurante:

La București:

  • Gargantua d’oro - chef Lucian Horotan
  • Le Bistrot Français - chef Sorin Miftode
  • Bistro Matrioska - chef Stefan Burlacu
  • La Samuelle - chef Sami Corodianu
  • Savart - chef Manuela Paraschivescu
  • Naan Project - chef Marian Piersinaru
  • L’atelier - chef Samuel le Torrielec
  • Frank Bistro & Dessert Bar - chef Adrian Dragos 
  • MÀ - chef Toni Godeanu 
  • The Artist restaurant - chef Paul Oppenkamp
  • 18Lounge - chef George Catana
  • Winestone Victoriei 37 - chef Dumitru Busca
  • Barbizon Steak House - chef Alexandru Grama
  • Restaurant Ibis Palatul Parlamentului - chef Marian Manta
  • L’Estaminet - chef Dana Biscoveanu
  • Winestone - chef Mona Vasile
  • Library - chef Ionela Constantin

La Cluj-Napoca:

  • Atelier de Cuisine - chef Vincent Lointier
  • Bujole - chef Norbert Szabou

La Timișoara:

  • Caruso - chef Mio Resande
  • Grill to chill - chef Daniel Grosu

La Oradea: MEATic - chef Adrian Hădean

La Sibiu: La Table - chef Adrian Opris

La Constanța: Restaurant Ibis Constanta - Ismail Chiptur

La Târgu Mureș: Privo - chef Raul Kiss

La Valea Doftanei: Atra Doftana - chef Alexandru Dumitru

În plus, la fel ca anul trecut, degustări de vinuri și brânzeturi vor avea loc la barul Corks din București.

“Nu ezitați să vă faceți o rezervare pentru seara de 21 martie, la unul dintre aceste excelente restaurante și bucurați-vă de o minunată cină franțuzească!”, îndeamnă reprezentanții Ambasadei Franței în România.