Ce se întâmplă cu angajații afectați de reînchiderea restaurantelor?

Ce se întâmplă cu angajații afectați de reînchiderea restaurantelor?
person Horeca
access_time_filled

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în municipiul București, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis că, începând cu data de 7 octombrie 2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă în municipiul București.

restauranteinchise

De asemenea, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din municipiul București nu este permisă, cu excepția activităților pe care le desfășoară pentru clienții cazați în aceste unități de cazare.

Nici activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte nu este permisă în municipiul București.

Potrivit Instituției Prefectului- Municipiul București, angajații afectați de restrângerea activității operatorilor economici și a unităților cultural artistice vor beneficia de măsurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020, care prevede că angajații afectați vor beneficia de acordarea indemnizației de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru șomaj; indemnizația se calculează pentru numărul de zile în care activitatea a fost suspendată.

Instituția face precizarea că reluarea activităților restricționate se va dispune prin hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în condițiile în care rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Later edit:

Premierul Ludovic Orban a anunțat pe 9 octombrie, la consultările cu reprezentanții industriei HoReCa, că Guvernul va continua plata șomajului tehnic pentru angajații din sectorul HoReCa, pe perioada în care activitatea este suspendată.

O modalitate de susținere a sectorului HoReCa stabilită de Guvern constă în continuarea plății șomajului tehnic pentru angajați pe perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de muncă flexibil și a plății unui procent reprezentând 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru fiecare loc de muncă menținut la reluarea activității„, precizează reprezentanții instituției, care precizează că vor fi analizate noi măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HoReCa.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302