Presa britanică promovează turismul românesc

transilvania2Repetatele vizite în Transilvania, din acest an, ale Prinţului Charles al Marii Britanii şi-au găsit ecou în presa britanică. Astfel România este din nou promovată de străini. Financial Times a publicat un articol în care autorul se declara fascinat de Transilvania şi de bogaţiile zonei, după ce recent a făcut o călătorie în această regiune. Locuri pitoreşti precum Valea Verde din judeţul Mureş, comuna Zăbala din Covasna, Piaţa Sfatului din Braşov, au fost apreciate de jurnalistul britanic pentru potenţialul lor turistic. Articolul atrage atenţia asupra unui aspect care pune în pericol biodiversitatea naturii din România, şi anume defrişarea masivă a pădurilor.

transilvania-dracula-tour
În editorialul “Lost in Transylvania”, Clive Aslet povesteşte ce a însemnat voiajul pe care l-a făcut în “lumea care pare să aibă mai mult în comun cu romanele lui Thomas Hardy decât cu Europa modernă”. Însoţit de Paul Lister, fondatorul “'European Nature Trust” (ONG internaţional care militează pentru conservarea spaţiilor sălbatice, iar în România rezervaţii precum cele din Munţii Carpaţi), cunoscut şi ca producătorul documentarului “Wild Carpathia”, tradus în 20 de limbi şi vizionat în 119 ţări ale lumii, Aslet a cutreierat Depresiunea Transilvaniei şi versantele carpatice din centrul ţării.

transilvania-wildcarpathia
Lister consideră zona Transilvaniei ca fiind echivalentul european al Parcului Naţional Yellowstone din Statele Unite.
Documentarul evidenţiază faptul că pe teritoriul Transilvaniei, trăiesc diferite specii de animale sălbatice, care au dispărut, cu mult timp în urmă, din alte zone ale lumii, iar partea română a Carpaţilor este cea mai biodiversificată, aici existând mai mulţi urşi bruni decât oriunde altundeva în Europa.