Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

  1. Articole

Turism

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Producatori locali

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii „Cașcaval de Săveni” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP). „Cașcavalul de Săveni” este o brânză maturată produsă în regiunea Botoșani. Se caracterizează printr-o perioadă lungă de maturare (60 de...

22-04-2021

Citeste mai mult...

Încă un pas spre reabilitarea Cazinoului din Constanţa

Guvernul României a aprobat în şedinţa din 4 ianuarie 2012 indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 24 de luni, iar valoarea totală aprobată a investiţiei este de 39, 2 milioane lei, inclusiv TVA.
Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

caz1

Cazinoul din Constanţa reprezintă unul dintre cele mai importante simboluri ale oraşului şi ale litoralului. Construcţia este amplasată pe un teren în suprafaţă de 3.108,0 mp. Clădirea se desfăşoară pe subsol, parter, etaj şi mansardă, cu o suprafaţă construită la sol de 1.598,81 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 3.844,56 mp. Cazinoul din Constanţa este monument istoric de valoare universală, conform Anexei nr. 1 la Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2314/2004 privind aprobarea Listei monumentelor istorice, actualizată, şi a Listei monumentelor istorice dispărute, cu modificările ulterioare.
Clădirea, neglijată  ani de zile, se găseşte în prezent într-o stare avansată de degradare, necesitând lucrări de consolidare şi restaurare. Structura de rezistenţă prezintă degradări semnificative mai ales în zona subsolului. Prezintă, de asemenea, o foarte puternică deteriorare a elementelor de arhitectură.

caz3

În anul 2011 clădirea a fost preluată în administrare de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi s-a transmis în folosinţă gratuită Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare. După finalizarea lucrărilor, Cazinoul din Constanţa va fi predat pentru administrare Consiliului Local din Constanţa şi va fi redat circuitului public.


Editoriale