Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
 Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Continuăm seria interviurilor cu producători locali, realizate în cadrul campaniei noastre - “2021 - Anul producătorilor locali în HoReCa”. Ion Bălan, proprietarul Cramei Hamangia, ne dezvăluie în cele ce urmează povestea cramei Hamangia...

11-08-2021

Citeste mai mult...

MDRT: Grad de ocupare bun în staţiunile montane, de Sărbători

Dacă Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a anunţat o scădere a turismului în perioada Sărbătorilor în comparaţie cu anii anteriori, Ministrul Turismului, Elena Udrea a declarat că “România a avut o perioadă a sărbătorilor foarte bună pentru turism, în ciuda vremii şi a zăpezii care s-a lăsat aşteaptată”, referindu-se însă strict la principalele staţiuni montane din România.

Potrivit unui comunicat emis de MDRT, gradul de ocupare în principalele staţiuni montane româneşti, în perioada sărbătorilor de iarnă (24 decembrie 2011 – 2 ianuarie 2012), a fost de aproape 83%, vârful fiind atins de Revelion, când gradul de ocupare a fost de aproximativ 95%. De asemenea, traficul auto înregistrat pe Valea Prahovei a fost de aproape 90.000 de maşini, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei Române.

intrarepoiana

Cel mai mare grad de ocupare în perioada sărbătorilor, în jur de 92%, a fost înregistrat în Bucovina turistică (judeţul Suceava), unde sunt clasificate 243 de structuri de cazare certificate cu 6.781 de locuri, potrivit datelor asociaţiilor profesionale din turism transmise MDRT.
Un grad de ocupare de aproximativ 90% a fost înregistrat în staţiunile de pe Valea Prahovei (judeţele Braşov şi Prahova), unde există 1.149 de structuri de cazare clasificate cu 32.445 de locuri de cazare. În judeţul Hunedoara gradul de ocupare a fost de aproape 80% pentru 157 de structuri de cazare clasificate, cu 4.668 de locuri. În judeţul Maramureş a fost înregistrat un grad de ocupare de peste 70%.
bucovina1Staţiunile au fost cele mai aglomerate în perioada Revelionului. Astfel, cele mai mari grade de ocupare au fost înregistrate în Bucovina turistică (judeţul Suceava) – 98%, pe Valea Prahovei (judeţele Braşov şi Prahova) – 97%, în judeţul Hunedoara – 95% şi în judeţul Maramureş – 85%.
„Am avut o perioadă a sărbătorilor foarte bună pentru turism în ciuda vremii şi a zăpezii care s-a lăsat aşteptată. Un grad de ocupare de 95% de Revelion şi o medie pentru toată perioada sărbătorilor de 83% sunt cifre foarte bune dacă ţinem cont că vorbim doar despre structurile clasificate şi că în pensiunile agroturistice sunt cazaţi cei mai mulţi turişti la negru, pe care operatorii nu-i declară oficial. Dacă cifrele declarate sunt atât de mari, vă daţi seama ce aglomerate au fost, în realitate, staţiunile în aceste zile!“, a declarat ministrul Elena Udrea.


Editoriale