5 hoteluri au fost scoase la vânzare pe litoral

THR Marea Neagră a scos la vânzare cinci hoteluri şi mai multe active în Eforie Nord şi Eforie Sud, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru investiţii în renovarea celorlalte unităţi de cazare din portofoliu, a declarat Linica Stan, directorul general al firmei pentru agenţia Mediafax.

Astfel, au fost scoase la vânzare hotelurile Riviera (264 de locuri), Ancora (328 de locuri) şi Măgura (454 de locuri) din Eforie Sud, dar şi Jupiter (260 de locuri) şi Neptun (în renovare) din Eforie Nord.

devanzare

De asemenea, a fost scoasă la vânzare şi participaţia de 50% pe care THR o deţine la hotelul Meteor din Eforie Nord. Unităţile de cazare au fost construite între anii 1925 şi 1969. Compania a mai scos la vânzare şi restaurantul Rapsodia din Eforie Nord, cu o capacitate de 200 de locuri.

“Turism, Hoteluri şi Restaurante Marea Neagră” SA administrează 34 unităţi de cazare şi 29 de alimentaţie publică aflate pe litoralul Mării Negre în staţiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn si Neptun, însumând peste 12.000 locuri de cazare.

"Le-am scos la vânzare pentru a investi în celelalte. Nu avem un preţ stabilit pentru ele, ci negociem pentru fiecare în parte, la preţul pieţei. În decembrie am vândut un hotel unui dezvoltator imobiliar. Cei care cumpără sunt în general investitori din zonă şi vor active mici, pe care să le poată controla mai uşor", a spus Linica Stan.

Aceasta a adăugat că pe o piaţă "plină de biruri" aproape nimeni nu mai cumpără active.

hoteljupiter

"În 2007-2008 investitorii erau interesaţi să investească în turism şi atunci când scoteam un hotel la licitaţie veneau şi 15 firme. An de an, pe perioada acestei crize, statul a mărit continuu taxele şi impozitele, iar interesul investitorilor a scăzut foarte mult", a spus Linica Stan.

Lista tuturor activelor scoase la vânzare de THR Marea Neagră se găseşte pe site-ul companiei.