Gala Premiilor „Chefi de România”

Gala Premiilor „Chefi de România”
person Horeca
access_time_filled

Prima ediţie a Galei Premiilor “Chefi de România” s-a desfăşurat la începutul lunii februarie, la Palatul Bragadiru din Bucureşti. Acest nou concept a fost lansat pe piaţa de Daniela Sima, o mare pasionată a segmentului culinar, cu tot ceea ce implică el, care a considerat necesară organizarea unei astfel de gale pentru ca meritele şi performanţele bucătarilor şi cofetarilor din România să fie recunoscute.


În atmosfera de sărbătoare a unui palat boieresc, şi-au dat întâlnire peste 160 de invitaţi din bucătăriile şi cofetăriile din România, reprezentanţi ai industriei ospitalităţii, parteneri importanţi din FMCG, presa de specialitate şi prieteni ai acestei comunităţi.
Meniul a fost alcătuit din 4 Signature Dish-uri ale Chef-ilor Cezar Munteanu, Laurenţiu Hairadin, Nico Lontras şi Emanuel Mocan. Preparatele au fost acompaniate de Singleton Whisky 12 Y, Mysterium Riesling de Rin & Sauvignon Blanc şi Navigo Compas Fetească Neagră de la Jidvei şi Somersby de la Tuborg România. Invitaţii s-au bucurat şi de un Food&Coffee Pairing oferit în premieră de Caffe Vergnano Espresso 1882 Original, brand al companiei Coca Cola HBC. Pentru tot ceea ce înseamnă catering, Daniela Sima a colaborat cu echipa lui Chef John Menumorut.


Procesul de stabilire a categoriilor pentru bucătari şi cofetari şi cel de jurizare a fost unul complex, pentru că nu s-a făcut până acuma aşa ceva şi, practic, a trebuit să construiesc totul de la zero. Dar tocmai asta mi-a plăcut şi m-am entuziasmat când am văzut că putem premia atât de mulţi profesionişti din această breaslă”, a mărturisit Daniela Sima.


Bucătarii şi cofetarii au fost jurizaţi de o echipă de bucătari şi cofetari profesionişti / personalităţi, oameni din domeniul culinar şi al industriei HoReCa şi de reprezentanţi ai presei de specialitate. Juriul a fost format din: Chef Oana Coantă, Chef Ioan Florescu, Chef Constantin Ghimpu, Chef Adrian Hădean, Chef Nico Lontras, Chef Cezar Munteanu, Chef Robert Voicu, Pastry Chef Ana Consulea, Pastry Chef Mirela Cață, Pastry Chef Carmela Dragomir, Pastry Chef Gabriela Pascaru, Laurenţiu Mâță Tănase – ANBCT, Gabriel Gavrilescu – Amuse Bouche, Carmen Filote Ionescu – Trends HRB, Silvia Ion – Horeca Insight, Cătălina Matei – Horeca România.


Conceptul şi ideea îmi aparţine şi mă bucur că am reuşit să strâng în acelaşi loc bucătari şi cofetari, chiar dacă aceştia din urmă nu formează încă o comunitate aşa cum o fac deja bucătarii. Asta înseamnă că trebuie să facem mai multe şi pentru cofetari. Toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu aş fi avut alături de mine parteneri inimoşi, dornici de a sprijini o astfel de iniţiativă culinară. Partenerii principali ai acestei gale au fost brand-uri deja cu notorietate în lumea culinară, San Pellegrino şi Aqua Panna, brand-uri care susţin bucătarii şi promovează tinerele talente în cadrul competiţiei San Pellegrino Young Chef şi Singleton Whisky, tot din grupul PPD Global România. Unilever Food Solution este mereu aproape de bucătari, iar Dr.Oetker Professional de cofetari; Kotanyi; Băneasa – Faină şi Paste; EPack – lavete, bureţi etc., brand-ul companiei Enigma; Ocean Fish – unul dintre principalii jucători din categoria pește şi produse din pește; Pfanner şi Monini; Parmafood cu brand-urile Mutti, La Molisana şi Tabasco; Carlsberg şi Somersby din grupul Tuborg România şi Vergnano Coffee, brand al grupului Coca Cola HBC; Tiplog – partener de încredere pe tipar, logistică şi ambalaje; Team Fresh – unul dintre cei mai buni parteneri pe aprovizionarea cu legume&fructe şi Chefs Work şi Bragard – unul dintre cei mai buni furnizori de tunici şi șorțuri”, a declarat organizatoarea evenimentului, Daniela Sima.


Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din România – ANBCT – s-a alăturat acestei iniţiative şi a sprijinit prin promovare.
Pe platforma “Chefi de România” se vor creiona proiecte noi, cum ar fi “Chefs Visit”, pentru sprijinirea bucătarilor tineri prin vizitarea lor în locaţiile în care activează; începerea procesului de nominalizări pe parcursul anului; proiecte pentru cofetari şi alte proiecte care să sprijine dezvoltarea acestei comunităţi.

Lista câştigătorilor şi categoriile în care au fost nominalizaţi şi votaţi:

CHEF BUCĂTĂRIE TRADIŢIONAL ROMÂNEASCĂ
Locul 1 – SORIN CUCU – Mahala Bucureşti
Locul 2 – MARA ELENĂ OANA – Viscri, Braşov
Locul 3 – IOAN BEBESELEA – Sindicat Gourmet, Bucureşti


CHEF NEW ROMANIAN CUISINE –
Premiu oferit de SAN PELLGRINO ŞI AQUA PANNA
Locul 1 – ALEX PETRICEAN – Nouă, Bucureşti
Locul 2 – DANIEL PALICI – Grai, Bucureşti
Locul 3 – MIHAI TOADER – Soro Lume, Bucureşti


CHEF FINE DINING
Locul 1 – MARIAN ZANCIANU – Zori, Iaşi
Locul 2 – RADU IONESCU – Kaiamo, Bucureşti
Locul 3 – CĂTĂLIN BEJENARIU – Kane, Bucureşti


CHEF EVENIMENTE
Locul 1 – BOGDAN PIELE– Residence Ballroom, Bucureşti
Locul 2 – RĂZVAN ALEXANDRU – Reina Events
Locul 3 – ŞTEFAN POPESCU – Domeniul cu Cireşi


CHEF RESTAURANT DE HOTEL
Locul 1 – BOGDAN ALEXANDRESCU– Bucureşti
Locul 2 – NICA LICĂ – J.W.Marriott Bucureşti
Locul 3 – IOAN CRISTIAN ŞERB – Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca


CHEF BUCĂTARII ETNICE
Locul 1 – CĂTĂLIN PETRESCU – Ruka Izakaya, Bucureşti
Locul 2 – JOSEPH HADAD – Caju/Mace Bucureşti
Locul 3 – MICHAEL PASSARELLI – Sciccheria /Bucureşti


CHEF BISTRO GASTRONOMY
Locul 1 – LAURENŢIU HAIRADIN – Rual Aprobistro, Bucureşti
Locul 2 – ĂLA DUMITRACHE – Balls, Bucureşti
Locul 3 – RADU DUMITRESCU– Voila, Bucureşti


YOUNG CHEF
Locul 1 – ALIN VADEAN
Locul 2 – DADIANA MUNTEANU – Fain, Sibiu
Locul 3 – PAUL ANDREI ANTOHI – Transilvania/Bucureşti


BEST FEMALE CHEF
MADALINA ROMAN
BEST MALE CHEF
MARIAN ZANCIANU


PASTRY CHEF BOUTIQUE PASTRY
Locul 1 – IOANA ROMANESCU– Cupcake Philosphy Bucureşti
Locul 2 – ALINA SUDRIU – Grace Couture, Bucureşti
Locul 3 – CRISTINA MEHEDINTEANU – Zmeur, Bucureşti


PASTRY CHEF COFETĂRIE CLASICĂ
Locul 1 – SIMONA POPE – Alice, Bucureşti
Locul 2 – VERA MAXIM – Poem Caffe, Brăila
Locul 3 – ALEXANDRU ŞTEFAN – Cofetăria Alex, Târgovişte


PASTRY CHEF RESTAURANT DE HOTEL
Locul 1 – MIMI DIMA – Athenee Palace, Bucureşti
Locul 2 – ELENA ZÂNE – Sheraton, Bucureşti


BEST PASTRY TRAINER
Locul 1 – OLGUTA OANA ILIESCU – Pastry Workshop, Bucureşti
Locul 2 – CRISTINA MEHEDINTEANU – Horeca Culinary School
Locul 3 – GEORGIANA RAICAN – ICEP Hotel School


YOUNG PASTRY CHEF
Locul 1 – ALEXANDRU ŞTEFAN – Cofetăria Alex, Bucureşti
Locul 2 – MARINEL BEJAN
Locul 3 – ANDREEA IGNAT


BEST FEMALE PASTRY CHEF
VERA MAXIM – Poem Caffe, Brăila
BEST MALE PASTRY CHEF
FLAVIAN DOBRE – Kanel, Bucureşti


PREMII SPECIALE
PREMIUL FARM TO TABLE
Locul 1 – MIHAI TOADER – Soro Lume/Bucureşti
Locul 2 – ALEX PETRICEAN – Nouă, Bucureşti
Locul 3 – MADALINA ROMAN


PREMIUL DE POPULARITATE – Chef JOSEPH HADAD
PREMIUL ÎN MEMORIAM ADI POP – Chef EMANUEL MOCAN
PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE – Chef IOAN FLORESCU
PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE – Pastry Chef CARMELA DRAGOMIR
PREMIUL SPECIAL ANBCT – Chef DUMITRU BURTEA ŞI Chef EMANUEL MOCAN
PREMIUL DE ORIGINALITATE – Chef CEZAR MUNTEANU
PREMIUL PENTRU CAMPANII DE CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY – Chef ADRIAN HADEAN
PREMIUL SPECIAL – MIRCEA GROZA

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302