Destinații turistice preferate în 2021

 Breb

Conform unui studiu semnat Travelminit.ro, românii s-au orientat anul acesta și spre destinații care în urma cu ceva ani nici măcar nu existau pe harta turistică a României. Astfel, destinații precum Viscri, Criț, Saschiz din județul Brașov, zona lacului Tarnița de lângă Cluj, sate precum Lunca de Sus din județul Harghita, satul Breb din Maramureș si multe altele în care nu se făcea turism la nivelul actual, primesc acum mii de turiști și investitori care construiesc pensiuni și facilități pentru turiști. Prețul unei nopți de cazare începe de la 185 lei / noapte pentru două persoane și poate depăși 350 lei, în funcție de condițiile de cazare și serviciile incluse. 

Tot mai multă atenție a fost acordată în ultima perioadă și turismului vini-viticol, astfel că multe dintre localitățile de pe Drumul Vinului sunt acum pe lista destinațiilor de vacanță ale românilor care iubesc degustările de vinuri și poveștile spuse în mijlocul podgoriilor. Multe dintre cramele aflate în zone cheie oferă în prezent și cazare, astfel încât toți cei ce le trec pragul să se poată bucura în voie de împrejurimi și de soiurile aparte de vinuri cu care se mândresc oamenii locului. 

La mare căutare sunt și sate precum Tălișoara, Micloșoara sau Valea Zălanului, locuri pitorești, liniștite, aparent uitate de lume, dar foarte căutate în ultima vreme de către turiștii care își doresc să experimenteze traiul străbun și tradițiile locale. 

Travelminit.ro este un jucător important pe piața rezervărilor hoteliere, oferta acestuia cuprinzând 4500 de proprietăți din Romania.