Restaurantele vând anual peste 20.000 de sticle de vin mai scumpe de 100 de euro

Restaurantele vând anual peste 20.000 de sticle de vin mai scumpe de 100 de euro
person Horeca
access_time_filled

vinuriscumpeÎn restaurantele din România se vând anual peste 20.000 de sticle de vin care costă peste 100 de euro bucata, estimează Bogdan Ciocoveanu, business director al Lerida International, cel mai mare importator de vinuri de pe piața locală, notează Mediafax.

„La valoarea de peste 100 de euro bucata, peste 90% din vinurile care se vând în restaurante sunt din import. Anual, se vând în restaurantele din România peste 20.000 de sticle de vin care costă mai mult de 100 de euro bucata”, a declarat Ciocoveanu pentru Mediafax.

Acesta estimează piața vinurilor de import la aproximativ 10 milioane de euro.

Majoritatea vinurilor mai scumpe de 100 de euro se vând în restaurantele de lux independente sau în restaurantele hotelurilor de patru și cinci stele. Mai mult de jumătate din vinurile scumpe se consumă în restaurantele din București.

„Cei care le consumă sunt în general turiști străini, care se cazează în hotelurile de patru și cinci stele. Principalele țări din care provin vinurile sunt Franța, Italia, SUA și Chile. Cele mai scumpe sunt vinurile franțuzești”, a afirmat șeful importatorului de vinuri.

Majoritatea celor care consumă vinuri de peste 100 de euro le preferă pe cele roșii și seci. Ele au în general între trei și zece ani vechime.

„Piața vinurilor scumpe este în creștere de la an la an. Chiar dacă suntem în criză, oamenii care au avut bani au în continuare. Oamenii devin mai curioși să descopere lucruri noi”, a mai spus Ciocoveanu.

Cele mai multe vinuri scumpe se vând în intervalul 100 de euro – 1.000 de euro. La peste 1.000 de euro sticla se vând câteva zeci de sticle pe an.

Sursa: Mediafax

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302