Voucher vacantaReintroducerea voucherelor de vacanță începând cu 2022 este solicitată de cele 24 de organizații care acoperă tot spectrul industriei ospitalității, reunite sub numele Alianța pentru Turism (APT), precum și alte organizații sindicale și patronale care reprezintă toate domeniile economiei naționale. În acest sens, aceste organizații consideră că este esențial ca această decizie să fie legiferată până la sfârșitul acestui an și propun guvernului o formulă îmbunătățită.

Citeste mai mult ...

oenoturismOdată cu creşterea numărului cramelor, a spațiilor de cazare aferente acestora şi a sălilor de degustare, turismul viticol a luat amploare în România. Creşterea numărului de turişti se reflectă şi în procentul de vinuri vândute direct la cramă.

Citeste mai mult ...

Green PassDeținătorii certificatului verde își doresc să călătorească și rezervă tot mai des vacanțe last-minute de tip city-break spre marile capitale europene. Obiceiurile de călătorie de dinainte de pandemie ar fi indicat că sfârșitul de toamnă nu este sezonul acestui gen de călătorii de scurtă durată, însă procentul încă mic de români vaccinați și numărul în creștere de îmbolnăviri duce la o schimbare de paradigmă tot mai pronunțată în ceea ce privește cererea de produse turistice din România. Se conturează, astfel, un nou trend în turism.

Citeste mai mult ...

aeroportUn document de poziție al ECTAA (Asociația Europeană a Agențiilor de Turism și Turoperatorilor), organizație unde Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) este membru cu drepturi depline, semnat împreună cu cele mai importante organizații europene din turism, susține necesitatea de a fi ridicate restricțiile de călătorie pentru titularii certificatului digital și de a deschide călătoriile internaționale pe aceeași bază, fără restricții pentru persoanele vaccinate, persoanele care și-au revenit din boală sau au un test C19 negativ. Se solicită, de asemenea, renunțarea la hărțile UE codificate pe culori și la Lista albă a UE.

Citeste mai mult ...

2 Castel MimiRedeschisă în 2016, crama Castel Mimi Wine & Resort sărbătorește în această perioadă 5 ani de funcționare. Locația se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare şi include spaţii pentru evenimente şi conferinţe, restaurant, săli de degustare, o galerie de artă şi spaţii de cazare. În curând, Castel Mimi va deschide și un Wine Spa, care va include servicii precum: tururi vinicole cu degustare, servicii hoteliere tematice și SPA.

Citeste mai mult ...