proformulacuratenieOdată ieşiţi din sezonul rece, antreprenorii din industria HoReCa fac planuri mari şi proiecte îndrăzneţe pentru un nou sezon turistic estival mai profitabil decât cel precedent. Acesta este momentul oportun pentru a da un restart afacerii dumneavoastră, iar pentru aceasta, curăţenia de primăvară este esenţială. Un spaţiu curat, reîmprospătat şi bine organizat...

Citeste mai mult ...

personalhorecaNu mai e mult și o luăm de la capăt. Ne apropiem de un nou sezon estival, vine perioada verii cu toate provocările ei... Cum va fi anul acesta? Ce ne mai așteaptă și la ce ar trebui să fim atenți? Cu siguranță, în multe dintre situații, o vom lua de la capăt, dar, pe de altă parte, vom încerca să găsim și noi alternative.

Citeste mai mult ...

businesshorecaFie că vă doriți să porniți un business HoReCa de la zero, fie că aveți deja o afacere în domeniu, un lucru este cert: ca să ai succes, trebuie să te înconjori de specialiști. “Spune-mi de cine asculți, ca să-ți spun încotro te îndrepți” ar suna o parafrazare a unui cunoscut proverb, care se aplică perfect în mediul de business. Despre importanța apelării la un...

Citeste mai mult ...

conferintaFORO“Builing reputation” - Construirea reputației este tema celei de-a doua ediții a FORO - International Forum for Reputation in Hospitality, un eveniment organizat de Boro PR&Communication, care va avea loc pe 7 iunie, la hotelul Radisson Blu din București. Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante...

Citeste mai mult ...

conferintaHORA2019Organizația Patronală a Hotelurilor si Restaurantelor din România - HORA și Hospitality Culture Institute organizează miercuri, 10 aprilie, la hotelul Sheraton din București, a treia ediție a Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității. Conferința va fi deschisă de președintele HORA, Dragoș Petrescu, care va vorbi despre proiectele asociației și evoluția pieței...

Citeste mai mult ...

ziuaportilordeschiseospitalitateCum este să lucrezi într-un hotel? Ce se întâmplă după ușa aceea pe care scrie ”Staff only”? Ce oportunități de carieră oferă industria ospitalității pentru tineri? Circa 4000 de elevi și studenți din toată țara vor afla răspunsurile la aceste întrebări în perioada 12-13 aprilie, când va avea loc “Ziua Porților Deschise în Industria Ospitalității”, un eveniment national...

Citeste mai mult ...

claseinvatamantdualturismLa Colegiul Tehnic Mihai Bravu din București se vor înființa, începând cu anul școlar 2019-2020, 4 clase pentru turism în învățământ dual, pentru specializările bucătar, ospătar și lucrător hotelier, la cererea mai multor hoteluri din București, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă pe tema forței de muncă din turism, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Călin Ile.

Citeste mai mult ...

finantareafacerihorecaDeții un hotel sau alte facilităţi de cazare similare? Ai un parc pentru rulote, campinguri şi tabere sau poate un restaurant, ori altă afacere cu obiect de activitate înregistrat - Cod CAEN 5510, 5520, 5530, 5590, 5610, 5621, 5629? Iată cum poți obține până la maxim 5.000.000 EURO pentru a-ți dezvolta afacerea! Programul Operațional Regional 2014-2020...

Citeste mai mult ...