piatamunciipostpandemieÎn ediția anterioară a revistei Horeca România îmi încheiam articolul cu întrebări de genul: Ce se va întâmpla cu piața muncii după ce vom trece de această perioadă? Ce vom face după “pandemie”, cum ne vom reveni? Răspunsurile le priveam, totuși, în note optimiste, ba mai mult, aveam certitudinea că până la final de an, lucrurile se vor aranja.

Citeste mai mult ...

tendintehorecaPandemia COVID-19 a paralizat industria ospitalității de la nivel global, dar, pe măsură ce restricțiile au fost sau urmează a fi ridicate, operatorii încearcă să se adapteze noilor realități din piață. Cum arată aceste realități, ce schimbări și tendințe se conturează în industria ospitalității și cum arată peisajul investițional din HoReCa, la 6 luni de la debutul...

Citeste mai mult ...

redesenareatraseului„Nu cei mai puternici sau cei mai inteligenți supravieţuiesc, ci aceia care se adaptează cel mai ușor”. Citatul lui Charles Darwin sintetizează atât de bine esența naturii și acum și pe cea a business-urilor din industria ospitalității. Viteza de reacție, onestitatea și capacitatea de a întelege complexitatea contextului pe care îl traversăm sunt elementele care...

Citeste mai mult ...

fondurihorecapandemieDupă procedura greoaie a implementării programului IMM Invest, se pare că vor fi alocate, în sfârșit, o serie de fonduri nerambursabile pentru micii întreprinzători din România. Ordonanța de urgență nr. 130/2020, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 705 din 6 august 2020 va face posibilă acordarea, prin Programul Operațional Competitivitate...

Citeste mai mult ...

finantarehorecaenergieelectricaGuvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență inițiată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp...

Citeste mai mult ...

finantaresectorulhorecaCriza pandemiei de coronavirus a produs economiei prejudicii care cu greu puteau fi anticipate, afectând industria HoReCa la un nivel fără precedent; politicile naționale de protecție a populației pentru diminuarea efectelor acestei pandemii, precum: starea de urgență, restricțiile de ieșit din casă, distanțarea socială, restricțiile de călătorie au avut ca rezultat...

Citeste mai mult ...

regulirestauranteinteriorÎncepând cu data de 1 septembrie sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelor, în interiorul clădirilor, precum și în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor. În acest sens, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri...

Citeste mai mult ...