Sa ne apucam de gatit!
Sa ne apucam de gatit!in perioada 25-27 martie 2010, s-a desfasurat in cadrul Centrului de Excelenta AROMA Cursul „Bucatarie italiana pentru iubitorii amatori (neprofesionisti)” (Paine, Pizza, Paste) organizat de Unimpresa Romania – Unione delle Imprese Italiane in Romania. Participantii au avut ocazia sa prepare retete traditionale italienesti sub indrumarea maestrului Giovanni Gandino. Cursul a inclus o parte teoretica in care au fost explicate in detaliu metodele traditionale de preparare ale retetelor care ulterior au fost dezvoltate in partea practica. in cadrul cursului, demonstratiile au abordat urmatoarele teme: Pane al pomodoro, Pane alle zucchine, Ciabatta, Crakers arancia e salvia, Grissini, Pane sfogliato, Pizza in teglia Margherita, Focaccia genovese, Focaccia di Recco, Farinata, Gnocchi, Ravioli di carne, Ravioli ricotta ed erba cipollina, Gnocchi alla Romana, Tagliatelle, Tagliatelle di castagne al burro e cipolle, Tortellini in brodo alla bolognese. Atmosfera relaxata a fost intretinuta atat de participanti, cat si de maestrul Gandino care a reusit sa coopteze toti participantii la prepararea retetelor si sa realizeze nu un curs propriu-zis, ci un work-shop interactiv si amuzant care a imbinat cu succes utilul cu placutul.