Titus Andronicus, gastronomic
Titus Andronicus, gastronomicSaptamana trecuta compania de teatru La Fura del Baus a jucat la San Sebastian, Spania, piesa Titus Andronicus, exclusiv pentru presa. Degustarea Titus Andronicus este cea mai recenta productie a trupei de teatru catalane in colaborare cu restaurantul Mugaritz, al carui chef Andoni Luis Aduriz a facut parte din echipa El Bulli. Premiera teatrala a fost inceputul turneului international care va dura 2-3 ani. Pentru realizarea efectelor sangeroasei piese, actorii au folosit vinul. Reprezentatia scenica a incorporat elemente gastronomice cu ajutorul echipei de bucatari a restaurantului Mugaritz. Clasat pe locul 4 in anul 2008, in topul 50 al celor mai bune restaurante, locul 7 in 2007 si locul 10 in 2006, restaurantul Mugaritz, isi redeschide portile pe 15 iunie, perioada care coincide cu deschiderea El Bulli. in luna februarie a acestui an, la Mugaritz a avut loc un incendiu de proportii care a scos din circuit restaurantul. Cu ajutorul chefilor Andoni Aduriz si Javier Vergara, compania de teatru a creat o tragedie pe care publicul prezent sa o poata gusta. Cei doi chefi joaca un rol activ in drama teatrala prin crearea de preparate culinare pentru fiecare scena din piesa. Piesa se bazeaza pe opera lui Shakespeare â€Lamentabila tragedie a lui Titus Andronicus†scrisa intre 1592 si 1594, care prezinta povestea generalului roman.