incasari excelente din turism in 2010, la Sibiu
incasari excelente din turism in 2010, la Sibiu
Ultimele cifre arata ca Sibiul ramane extrem de cautat de turisti, daca ne luam dupa incasarile din taxa hoteliera in 2010. „Daca in anul 2009 suma totala incasata din taxa hoteliera a fost de 1.369.985 de lei, doar in primele 10 luni ale anului 2010 suma se ridica la 1.213.725 leiâ€, a explicat primarul Sibiului, Klaus Johannis. Cea mai profitabila luna a fost mai, atunci cand din taxa hoteliera au fost incasati peste 180.000 de lei, cu 40.000 de lei mai mult decat in aceeiasi perioada a anului 2009.
Cele mai mari venituri din taxa hoteliera pentru Primaria Sibiu au venit insa in anul capitalei culturale, 2007, si in 2008, cand primaria a incasat peste 1,5 milioane lei, respectiv 1,7 milioane lei.
Sibiul participa, zilele acestea, la doua targuri: Targul de Turism CMT Stuttgart „Die Urlaubsmesse”, care se desfasoara in perioada 15-23 ianuarie, si la Targul international de turism, vacante si petrecerea timpului liber din Viena, care se desfasoara in perioada 13 – 16 ianuarie.
Reprezentantii Primariei Sibiu, prezenti in standurile Romaniei, distribuie vizitatorilor un nou ghid turistic. Daca prima editie a ghidului turistic se referea la valoarea istorica, arhitecturala si culturala a Sibiului, aceasta a doua editie are o tema mai precisa: fostele bresle care au functionat in oras – „Sibiu. Tanar din 1191. Orasul Breslelor”.
Tema breselelor sibiene a fost aleasa pentru ca activitatea si mostenirea arhitecturala si culturala a acestora a contribuit in mod esential la conturarea profilului ca oras mestesugaresc, o locatie economica recunoscuta inca din acea vreme. Ghidul prezinta cititorului urmele lasate asupra Sibiului de existenta breslelor si propune un traseu turistic cu o durata de aproximativ 1 ora si 45 de minute, traseu ce include principalele obiective turistice ale centrului Sibiului.
De data aceasta, traseul turistic pune accentul si pe Orasul de Jos. Aceasta parte a orasului face obiectul unui amplu proiect de reabilitare initiat de municipalitate pentru obtinerea de fonduri europene, tocmai in ideea de a-i recastiga stralucirea si de a-l aduce la nivelul Orasului de Sus, care a fost reabilitat in perioada 2003 – 2007.
in plus, brosura include o scurta descriere a principalelor evenimente culturale din Sibiu, a caror traditie si calitate au atras in oras turisti de pe plan national si international.
Ghidul va fi tiparit intr-un tiraj initial de 3.500 de exemplare in limba romana, 5.000 de exemplare in limba germana si 1.750 de exemplare in limba engleza. Brosura va fi disponibila si online, pe site-ul institutiei, incepand cu luna februarie. Materialele vor fi distribuite la targurile de turism din tara si strainatate, delegatiilor oficiale care viziteaza Primaria Sibiu si in baza parteneriatelor cu agentii de profil care vor fi prezente la targuri de turism.
Momentan au fost tiparite exemplare in limba germana deoarece acestea au fost necesare pentru participarea la targurile din Viena si Stuttgart.
Sursa: Rondul de Sibiu