Masuri de salvare a statiunii Baile Herculane
Masuri de salvare a statiunii Baile Herculane
Cea mai veche statiune din Romania, renumita statiune Baile-Herculane a fost luata in sfarsit in vizor de autoritati in vederea remodernizarii si „reinvierii†acesteia. Un protocol de colaborare a fost semnat astazi in acest sens intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Consiliul Local al orasului Baile Herculane si Asociatia de Turism din Baile Herculane.
in urma acestui protocol MDRT va avea atributia de a elabora proiecte de dezvoltare a Statiunii Baile Herculane, in conformitate cu programele specifice de investitii. Consiliul Local al orasului Baile Herculane va asigura cofinantarea pentru proiectele incluse in programul de actiuni prioritare si va elabora, alaturi de Asociatia de Turism Baile Herculane, lista prioritatilor de dezvoltare si promovare a turismului in Baile Herculane. Asociatia de Turism din Baile Herculane va centraliza si prezenta initiativele de dezvoltare si informatiile existente la nivelul intreprinzatorilor privati din statiunea Baile Herculane si va participa la implementarea Programului de actiuni prioritare.
Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, fiind integrata in Parcul National Valea Cernei-Domogled si amplasata la o altidudine de 160 m, pe aceeasi paralela cu Nisa si Venetia, fapt care ii confera un climat agreabil, cu influente mediteraneene. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anul 153 e.n. Existenta neintrerupta de doua milenii a statiunii Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea izvoarelor termale, dar si de asezarea statiunii intr-o vale adapostita de munti.
La Baile Herculane se trateaza urmatoarele afectiuni: reumatisme degenerative, spondiloze, artroza, poliartroze, reumatisme articulare (tendinoze, periartrita scapulofemurala), redori articulare post traumatice, recuperare postoperatorie (dupa fracturi, entorse, luxatii), pareze, paralizii, diabet zaharat, hiperlipemii, boli respiratorii, cardiovasculare, boli profesionale (silicoze), boli ginecologice, ORL, boli dermatologice, afectiuni oculare.