Semne clare de revigorare pentru sectorul hotelier din Europa

Semne clare de revigorare pentru sectorul hotelier din Europa
person Horeca
access_time_filled

Industria hotelieră din cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene a înregistrat un trend ascendent în primul trimestru al acestui an, potrivit Travel Daily News. Indicatorul RevPAR (venituri pe cameră disponibilă), cel mai important indicator de performanță în domeniul hotelier, a crescut cu 5.9% în primele 4 luni ale acestui an.

londrahotel

În majoritatea țărilor, responsabile pentru creșterea indicatorului RevPar sunt hotelurile de 4 și 5 stele, pentru că ele sunt cele care profită cel mai mult de revenirea turismului de afaceri.

Deși la nivelul UE există clar o evoluție pozitivă a sectorului hotelier există și disparități mari între țările membre. Printre piețele cu greutate în ceea ce privește industria hotelieră (precum Germania, Franța și Marea Britanie), Franța fost singura care a făcut notă discordantă, rata de ocupare a hotelurilor din această țară înregistrând o ușoară scădere în luna martie, datorită unor motive conjucturale (schimbarea datelor pentru vacanța de primăvară, alegerile, mai puține evenimente, conferințe, ș.a).

londrahotel2

În Germania si în Marea Britanie lucrurile stau foarte bine pentru operatorii din industria ospitalității. Politica de relansare fiscală a Germaniei își continuă misiunea de a repara pierderile anterioare, chiar dacă nu produce o creștere spectaculoasă cum a fost aceea înregistrată acum 1 an.

Și Belgia și Å¢ările de Jos sunt pe același trend ascendent ca Germania și UK, bineînțeles însă la un nivel mai mic.

În Europa Centrală, calendarul plin de conferințe cântărește greu la performanța hotelierilor. Austria a înregistrat în luna martie o creștere de 26% a RevPAR, Viena jucând un rol major in această creștere. Viena este în topul orașelor europene din punctul de vedere al numărului de conferințe organizate aici.

hotel_vienna

Și sectorul hotelier din Polonia înregistrat o ușoară creștere, însă capitala Poloniei continuă să aibă probleme cu supracapacitatea. Vești bune vin și din Danemarca.

Spania începe să profite de pe urma evenimentelor din Africa de Nord. Tour operatorii își trimit acum clienții în insulele Baleare și insulele Canare, ca urmare a evenimentelor din Africa de Nord care îi împiedică să mai trimită clienți în acele zone. Aceste evenimente au afectat și Portugalia și Grecia – țară care și-a revenit, deși a avut un început dificil în 2011. Italia însă nu este considerată o destinație alternativă la cele din nordul Africii și continuă să mențină o politică de prețuri agresivă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302