Cazarea la castel, un nou trend în turismul românesc
Castelele din România pot concura foarte bine unitățile de cazare din regiunile respective, chiar și pe cele de lux. Deși un segment de turism puțin promovat în țara noastră, castelele care oferă și posibilitatea de găzduire prezintă o serie de avantaje competitive: operă de artă și decor medieval, dormitoare spațioase și mobilă veche.
Din ce în ce mai multe persoane, sătule de camerele opulente ale hotelurilor de lux, preferă o escapadă în trecut. Pe lângă redarea unor vremuri demult apuse, turiștii care se cazează la castele sunt informați cu privire la istoria și legendele acestor proprietăți care au aparținut de multe ori conducătorilor țării și familiei regale, dar, aceștia au posibilitatea și de a degusta delicii gastronomice și de a încerca diverse activități de recreere, concepute în concordanța cu timpurile din care datează castelele.
Castele Banffy (Cluj), Huniade (Timișoara), Kemeny (Alba), Bran (Brașov), Brâncoveanu (Brașov), Râșnov (Brașov), Corvinilor (Hunedoara), Brukental (Sibiu), Sturdza (Iași) și Peleș (Sinaia) sunt doar câteva din cele aproape 60 de castele care se găsesc în țara noastră. Dacă unele dintre acestea pot fi vizitate, doar câteva oferă posibilitatea de găzduire.
Sursa: www.incont.ro