Proiect de 1 milion lei pentru readucerea Olteniei pe harta turistică

Proiect de 1 milion lei pentru readucerea Olteniei pe harta turistică
person Horeca
access_time_filled

infinit2Asociația Profesioniștilor de Turism din România a lansat recent un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin care își propune să promoveze potențialul turistic al regiunii Oltenia prin constituirea unor circuite turistice în regiune, și să crească altfel circulația turistică din zonă.

În valoare de 1 milion de lei, proiectul „Trasee etnoculturale și arhitectonice în regiunea istorică Oltenia” se va derula pe o perioadă de 12 luni și are ca obiective specifice creșterea cu 3% a circulației turistice în regiunea Oltenia, includerea Olteniei în circuite turistice de agrement și afaceri și valorificarea potețialului turistic al regiunii.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, în baza contractului semnat între Asociația Profesioniștilor de Turism din România, în calitate de Beneficiar, și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în calitate de Organism Intermediar pentru Turism, în numele și pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2007-2013.
Printre obiectivele generale ale proiectului se numără și recunoașterea turismului din Oltenia ca factor cheie în cadrul economiei și ca un generator de noi locuri de muncă, dar și colaborarea cu instituțiile locale pentru extinderea sistemului de marcare a obiectivelor turistice de interes național și local în conformitate cu standardele UE și introducerea de rute turistice tematice.

orsova

Valoarea totală exactă a proiectului este de 994.826,28 lei. Valoarea totală eligibilă este de 798.921,68 lei din care: 679.083,43 lei (85%) reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 103.859,82 lei (13%) reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, iar 15.978,43 lei (2%) reprezintă contribuția beneficiarului.
Ce trasee turistice vor fi realizate în cadrul proiectului?  Primul traseu ar arăta cam așa: Bechet – Sadova – Segarcea – Podari – Craiova – Bucovăț – Filiași – Butoiești – Turceni – Vladimir – Țicleni – Rovinari – Târgu Jiu – Bălănești – Cârtiu – Curtișoara – Mușețești – Bumbești Jiu.
Al doilea traseu pornește din Drobeta Turnu Severin și merge spre Șimian – Cerneți – Strehaia – Broșteni – Ilovăț – Motru – Glogova – Baia de Aramă – Ponoarele – Obârșia Cloșani – Tismana – Peștișani – Hobița – Boroșteni – Bălești – Lelești – Târgu Jiu – Scoarța – Târgu Cărbunești – Albeni – Bengești – Novaci – Baia de Fier – Bumbești Pitic – Polovragi – Vaideeni – Horezu – Bistrița – Băile Govora – Frâncești – Ocnele Mari – Râmnicu Vâlcea – Băile Olănești – Călimănești – Câineni.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302