Cele mai bune afaceri din comerţul electronic românesc în 2011

Cele mai bune afaceri din comerţul electronic românesc în 2011
person Horeca
access_time_filled

Cele mai performante afaceri din comerțul electronic românesc vor fi premiate pe 22 noiembrie la Gala Premiilor eCommerce, după 8 luni în care cele peste 60 de magazine online participante (la 16 categorii printre care și Servicii), au trecut prin probe extrem de dificile pentru a demonstra că fac comerț online de calitate. Obiectivul acestei competiții, organizate anual de Link2 eCommerce, este acela „de a crește calitatea magazinelor online românești și, astfel, a încrederii consumatorilor în tranzacționarea pe internet„, a declarat Andrei Radu, organizatorul acestei competiții. La eveniment sunt invitați să participe toți cei interesați de evoluția comerțului electronic românesc.
Printre cele 16 categorii la care s-au putut înscrie magazine online din România se numără: Alimentare și Băuturi, Articole sportive, timp liber și divertisment, IT&C sau Servicii.

altgpec

„GPeC 2011 este, fără îndoială, cea mai dură ediție de până acum și a aduce extrem de multe noutăți pe zona de competiție. Ne-am asumat sarcina dificilă de a organiza primul eveniment-maraton din online-ul românesc, care s-a desfășurat pe parcursul a 8 luni de zile, prin care am vrut să arătăm că relevanța unei competiții nu se măsoară în numărul de trofee, ci în know-how-ul câștigat de participanți. Dorința noastră cea mai mare este aceea de a crește standardele în piață și, astfel, încrederea consumatorilor în comerțul electronic”, a mai declarat Andrei Radu.
Ediția din acest an vine cu o serie de noutăți. În primul rând criteriile de preselecție au devenit mult mai restrictive și presupun respectarea de către magazinele online a  legislației în vigoare și a bunelor practici în comerțul electronic românesc, fără de care niciun magazin online nu ar trebui să existe. O altă premieră la ediția GpeC din acest an este acordarea Marcii de Încredere Trusted.ro – programul de certificare inițiat la nivel național de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, GpeC și Legi-internet.ro.

comert

„Din aprilie când am pornit înscrierile și până acum, sunt 8 luni în care magazinele online participante au trecut prin 3 etape de jurizare diferite și au fost analizate de 17 specialiști prin prisma a 89 de criterii de jurizare”, a declarat Andrei Radu.
Cea de a VI-a ediție a Galei se va desfasura marți, 22 noiembrie 2011, la Crystal Palace Ballrooms, în București. Festivitatea de premiere este precedată de Conferințele GPeC care reunesc, ca în fiecare an, nume sonore ale industriei online, cum ar fi: Marius Ghenea (FIT Distribution), Doina Costache (Google România), Radoslaw Hofman (PayU), Cristian Herghelegiu (ePayment), Dorin Boerescu (2Parale), Liviu Taloi (consultant e-commerce), Bogdan Manolea (Legi-Internet.ro), Cătălin Constantin (NewsMan), Cristian China-Birta (blogger).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302