Obstacole în calea dezvoltării industriei ospitalităţii din UK

Obstacole în calea dezvoltării industriei ospitalităţii din UK
person Horeca
access_time_filled

Considerată de multe ori un model de succes, industria ospitalității din Marea Britanie se confruntă astăzi cu 3 mari obstacole: TVA-ul ridicat pentru unitățile de cazare și restaurante, procesul lent de acordare a vizei și birocrația, potrivit președintelui Asociației Industriei Ospitalității din UK, Christopher Davy.
Studiile recente realizate pentru ultimul raport al British Hospitality Association arată că industria ospitalității este a cincea industrie ca mărime din Marea Britanie și că aceasta are abilitatea de a crea 236.000 de noi locuri de muncă până în anul 2015, a declarat Davy Christopher. Totuși, a adăugat acesta, această industrie nu va putea atinge potențialul maxim fără ajutorul Guvernului, care trebuie să reducă de urgență TVA-ul pentru acest sector și să accelereze procesul de acordare a vizei.

uk

„Industria ospitalității nu are nevoie de cadouri din partea Guvernului, ci de suport. Guvernul trebuie să ne ajute să îndepărtăm aceste bariere care stau în calea creșterii industriei ospitalității”, a mai declarat președintele BHA.
Fără reducerea TVA-ului, Marea Britanie nu poate deveni o țară competitivă în raport cu vecinii ei europeni. În prezent singurele țări din Europa cu un nivel al TVA-ului mai ridicat decât în Marea Britanie sunt Danemarca și Lituania. „Noi, cei din Marea Britanie, nu putem concura cu omologii noștri din Europa. Nivelul TVA-ului din Franța pentru unitățile de cazare este de 5.5%, iartva francezii au redus TVA-ul și pentru mesele la restaurant. Acest lucru se simte nu doar la unitățile de cazare dar și la obiectivele turistice (…) Dacă am putea reduce TVA-ul la 5% acest lucru va aduce o creștere semnificativă industriei noastre. Suntem în discuții cu ministerele despre cum putem face acest lucru”, a mai declarat președintele BHA.
Potrivit acestuia Guvernul ar trebui să revizuiască și procedura de acordare a vizei, pentru a impulsiona numărul turiștilor din alte țări decât din Europa. În 2009 de exemplu 58.000 de turiști și-au anulat călătoriile în UK pentru că le-au fost respinse vizele sau pentru că procesul de obținere al vizei a fost prea lung.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302