Salarii tot mai mari în industria ospitalităţii din Asia

Salarii tot mai mari în industria ospitalităţii din Asia
person Horeca
access_time_filled

Salariile angajaților din industria ospitalității și de travel din Asia, au crescut semnificativ în 2011, potrivit studiului „Travel and Hospitality Industry Salary Survey – Asia 2011”, realizat de compania de resurse umane TMS Asia. 75% din repondenți au declarat că au primit o mărire de salariu în ultimele 12 luni; 48% din respondenți au declarat că au primit o mărire între 1-5 %, iar 27% din respondeți au primit o mărire de salariu de peste 6%. Studiul a fost realizat în rândul a 800 de angajați, de la diferite niveluri, din 13 țări din regiunea Asia. Cei mai mulți respondenți (61%) sunt din Singapore și China -15 %.

grafic
Cele mai mari salarii se găsesc în sectorul MICE: 86.612 dolari pe an și în industria ospitalității – 66.106 dolari pe an, demonstrând că o carieră în industria hotelieră nu mai este așa de prost plătită ca înainte. Cele mai mari salarii se găsesc în orașele Hong Kong și Singapore, 92.445 dolari, respectiv 80.479 dolari pe an. India în schimb oferă cele mai mici salarii din regiune 29.460 dolari pe an. Deși India a înregistrat o creștere a economiei în ultimul an, acest lucru nu se reflectă și în nivelul de salarizare al forței de muncă. În China, în schimb, salariul mediu din industria ospitalității este 59.505 dolari pe an, iar în Thailanda 51.044 dolari.
Potrivit studiului, amploarea pe care a luat-o industria ospitalității în Asia, determină angajatorii din acestor sector să ducă o lupă acerbă pentru menținerea pesonalului competitiv din companiile lor. 

graf2
În ceea ce privește progresul în carieră, 72% din respondenți au declarat că acesta aspect este „extrem de important” sau „foarte important” pentru satisfacția la locul de muncă. Doar 3% din respondenți a declarat că pentru ei nu contează acest aspect. Angajatorii par destul de satisfăcuți de perspectivele lor de evoluție în carieră. 39% din respondenți au indicat că perspectivele lor de evoluție în carieră sunt excelente sau bune. Doar 22% consideră că perspectivele lor de evoluție la locul de muncă actual sunt slabe sau zero.
Studiul de anul acesta arată o situație cu totul diferită față de studiul din 2009, când majortatea respondenților indicau scăderi ale salariilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302