Eugen Grosu este Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2011
În seara zilei de 14 decembrie, în cadrul celei de a treia ediții a competiției „Bucătarul de Aur al Bucureștiului 2011 – Regândim Tradiția”, Eugen Grosu, bucătar șef la restaurantul Casa Doina a obținut premiul I și trofeul concursului gastronomic. Ajutat ca și în semifinală de Andrei Asandei, Eugen Grosu a impresionat juriul atât prin meniul pregătit pentru seara finalei, cât și prin buna asociere a vinurilor cu preparatele culinare.
Premiul doi a fost obținut de Ashlie Thomas Dias, bucătar șef la Crowne Plaza, iar premiul trei l-a obținut Petre Vartolomei, bucătar șef la SC Cautis.
Juriul a avut următoarea componență:
• Henrik Sebok – Executive Chef Hotel Howard Johnson,
• David Contant – Bucătarul de Aur 2009,
• Marian Timofti – sommelier,
• Cornelia Ghișoi – singura femeie din SE Europei căreia Asociația Mondială a Bucătarilor și Cofetarilor (WACS) i-a acordat titlul de „Lady Chef”.
BILANCIA, sponsor oficial al evenimentului a oferit câștigătorilor următoarele premii:
• 1. Locul I (Bucătarul de Aur al Bucureștiului): un training de specializare la centrul de pregătire Angelo Po în Italia (3 zile/2 nopți, cazare, transport , masă asigurate de Angelo Po) + un mixer KITCHENAID – Heavy Duty.
• 2. Locul II – un mixer KITCHENAID Classic + un set de oale MORINOX.
• 3. Locul III – un blender KITCHENAID Artisan
De asemenea, fiecare ajutor de bucătar, dintre cei clasați pe primele 3 locuri, a primit câte un sifon de frișcă ISI + un set de cartușe, la fel și bucătarii clasați pe locurile IV și V.
Competiția din acest an a fost organizată de Compania de Investiții în Turism (CIT) și Federația Bucătarilor din România, în parteneriat cu Aroma Center, Bilancia și Ramada Parc Hotel.