Controale cu amenzi în unităţile turistice din Sibiu

Controale cu amenzi în unităţile turistice din Sibiu
person Horeca
access_time_filled

Ministerul Turismului a efectuat în perioada 12- 14 decembrie controale la 167 unități turistice din județul Sibiu (din care 167 unități de cazare,  46 de alimentație publică și 16 agenții de turism), în urma cărora a aplicat 22 de amenzi în valoare totală de 378.000 lei, 95 de avertismente și a retras 2 certificate de clasificare.
Controalele au fost realizate de echipe mixte de inspectori, alcătuite din reprezentanți ai MDRT, ai direcțiilor deconcentrate din subordinea Instituției Prefectului – Județul Sibiu (Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitară, Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor), ai Ministerului Administrației și Internelor (SIF Sibiu) și ai Ministerului Finanțelor Publice (Garda Financiară).
oasaPentru structurile de primire turistice, principalele deficiențe constatate în urma inspecțiilor au fost funcționarea fără a deține certificate de clasificare sau cu certificatele de clasificare expirate, funcționarea fără respectarea criteriilor minime obligatorii care au stat la baza clasificării (condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, spații de cazare cu dotări incomplete, neafișarea la recepție a tarifelor practicate, personalul necalificat în domeniul turismului, neîntocmirea fișelor de anunțare a sosirii – plecării turiștilor etc.). În ceea ce privește agențiile de turism, principalele deficiențe au fost funcționarea fără polițe de asigurare sau cu polițe de asigurare expirate și nemenționare pe site-urile de promovare a datelor de identificare.
Sancțiunea de retragere a certificatelor de clasificare a fost aplicată Restaurantului Darin și David din Orlat (deoarece restaurantul nu se încadra la categoria de clasificare pentru care avea certificat) și barului din cadrul Vilei Astoria – Sfântu-Mina Hotel din Sibiu (deoarece vila nu deținea un bar funcțional).
Directorul Direcției de Control, Verificare și Monitorizare Turistică, Dorin Gherghina, spune că aceste acțiuni de control au urmărit prevenirea și combaterea și, de aceea, pe lângă sancțiuni, inspectorii au distribuit în rândul operatorilor economici verificați autocolante cu numărul telverde pentru turiști (0800.86.82.82), cu numărul unic european de urgență (112 și pliante despre combaterea turismului la negru. „Scopul principal al acțiunii a fost prevenirea și combaterea evaziunii fiscale din domeniul turismului și alimentației publice, eliminarea turismului la negru și respectarea legalității funcționării structurilor de primire turistice și a agențiilor de turism. În acest sens au fost distribuite operatorilor economici autocolante cu numărul telverde pentru turiști, cu numărul unic european de urgență 112, precum și pliante cu informații despre combaterea turismului la negru„, a declarat directorul Dorin Gherghina.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302