Compania hotelieră Marriott International are un nou CEO

Compania hotelieră Marriott International are un nou CEO
person Horeca
access_time_filled

Compania hotelieră Marriott International a anunțat pe 13 decembrie schimbări importante în boardul de conducere, care vor fi operaționale începând cu anul 2012. Arne Sorenson îl înlocuiește pe JW Marriott Jr în funcția de CEO al companiei, și devine al treilea CEO din istoria companiei hoteliere. JW Marriott Jr, care este în prezent președintele boardului de conducere și CEO-ul companiei, va ocupa poziția de președinte executiv al Marriott International și va continua să fie președintele boardului de conducere. Tot pe 14 decembrie compania a anunțat că Robert McCarthy, cu o experiență de 35 de ani în această companie, a fost promovat în funcția de COO. Toate 3 numirile vor fi efective începând cu 31 martie 2012.

head

„Ne apropiem de a 85-a aniversare a companiei Marriott International, în 2012, și cea de-a 60-a aniversare a mea în cadrul acestei companii. Am decis să recomand boardului de conducere pe Arne Sorenson pentru funcția de CEO și sunt extrem de încântant să anunț astăzi numirea lui în această funcție. Pot să vă spun că nimeni nu este mai capabil decât Arne să își asume această poziție extrem de importantă în istoria companiei noastre. Arne cunoaște businessul, trăiește valorile companiei noastre și a câștigat respectul și admirația tuturor stakeholderilor companiei noastre. Prin faptul că l-am recrutat personal pe Arne la Marriott, în 1996, știu că succesul lui se datorează nu doar talentului său extraordinar, ci și angajamentului la o muncă grea, la o muncă de echipă dar și pentru faptul că a știut să conducă echipa la rezultate”, a declarat JW Marriott Jr.

echipa

   (Arne Sorenson și JW Marriott Jr)

Traseul lui Arne Sorenson în compania Marriott International include posturi precum Chief Financial Officer, iar în 2009 a fost numit președinte și COO. „Ca mentorul și prietenul lui Arne nu pot decât să fiu încântat pentru el și pentru compania noastră” a mai declarat Bill Marriott.
În ceea ce privește poziția de COO, aceasta va fi ocupată de Robert McCarthy, care și-a început cariera la Marriott International acum 35 de ani, în calitate de ospătar. „Această numire demonstrează că în lanțul nostru există oportunități de promovare pentru personalul talentat”, a adăugat Bill Marriott.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302