S-a inaugurat cea mai mare investiţie în infrastructura de schi din România

S-a inaugurat cea mai mare investiţie în infrastructura de schi din România
person Horeca
access_time_filled

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului a inaugurat pe 26 decembrie cea mai mare investiție în infrastructura de schi din ultimii 20 de ani – proiectul de extindere și modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov, în valoare de 28 milioane euro.
Proiectul „Dezvoltarea și reabilitarea domeniului schiabil în Poiana Brașov – Municipiul Brașov, județul Brașov” a fost demarat în anul 2009 și a constat în construcția de pârtii noi, reabilitarea pârtiilor existente, realizarea unor instalații de zăpadă artificială, amenajarea unui lac de acumulare, realizarea unor instalații noi de transport pe cablu, precum și dezvoltarea infrastructurii conexe (parcări, energie electrică, telecomunicații).

oameni

Astfel, ca urmare a extinderii și modernizării rezultă o suprafață schiabilă de 63,5 hectare, iar lungimea totală a pârtiilor de schi a ajuns la aproximativ 21.300 de metri. De asemenea, noile instalații de transport pe cablu au o lungime totală de aproape 2.000 de metri, iar capacitatea de transport a ajuns la 8.500 de persoane/oră. Pentru înzăpezirea artificială a pârtiilor s-a construit un lac de acumulare în nord-estul Poienii Ruia, la cota 1.490 de metri, cu o capacitate de înmagazinare de 120.000 metri cubi.

udrea

Ministrul turismului Elena Udrea, a declarat că „Mare parte din români alegeau, până acum, pentru schi stațiuni din străinătate pentru că nu găseau în țară stațiuni moderne care să le ofere toate facilitățile pentru a putea petrece un sejur relaxant și plăcut. Acum, Poiana Brașov poate concura cu orice stațiune europeană și sunt convinsă că turiștii vor prefera să economisească prețul unui bilet de avion sau timpul pierdut pe drum, dacă merg cu mașina, pentru a alege o destinație românească. Sunt convinsă că, dacă vom continua să investim în același ritm al ultimilor doi ani, stațiunile montane românești vor deveni un magnet nu numai pentru turiștii români, ci și pentru cei străini din regiune și din întreaga Europă. Am spus acest lucru și când am promis că vom avea tot mai mulți turiști în România și, iată, că am înregistrat o foarte bună creștere a turismului, în primele trei trimestre, de 17%”.

Proiectul „Dezvoltarea și reabilitarea domeniului schiabil în Poiana Brașov – Municipiul Brașov, județul Brașov” face parte din seria de investiții pe care  MDRT le derulează pe Valea Prahovei, în vederea organizării Ediției de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din anul 2013.

festival
MDRT investește aproximativ 400 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și sportive necesare acestei competiții olimpice. Printre proiectele derulate de minister se numără extinderea domeniilor schiabile cu peste 40 de kilometri de pârtii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sărituri cu schiurile și a anexelor (instalații de transport pe cablu, tribune, parcări etc.), amenajarea a 2 trasee de biatlon cu utilizare permanentă (iarnă și vară), construirea a 3 instalații de transport pe cablu, a 2 patinoare noi, dotarea cu sisteme de înzăpezire artificială a tuturor pârtiilor din zonă și amenjarea unui lac de acumulare pentru înzăpezirea artificială.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302