MDRT: Grad de ocupare bun în staţiunile montane, de Sărbători

MDRT: Grad de ocupare bun în staţiunile montane, de Sărbători
person Horeca
access_time_filled

Dacă Federația Patronatelor din Turismul Românesc a anunțat o scădere a turismului în perioada Sărbătorilor în comparație cu anii anteriori, Ministrul Turismului, Elena Udrea a declarat că „România a avut o perioadă a sărbătorilor foarte bună pentru turism, în ciuda vremii și a zăpezii care s-a lăsat așteaptată”, referindu-se însă strict la principalele stațiuni montane din România.

Potrivit unui comunicat emis de MDRT, gradul de ocupare în principalele stațiuni montane românești, în perioada sărbătorilor de iarnă (24 decembrie 2011 – 2 ianuarie 2012), a fost de aproape 83%, vârful fiind atins de Revelion, când gradul de ocupare a fost de aproximativ 95%. De asemenea, traficul auto înregistrat pe Valea Prahovei a fost de aproape 90.000 de mașini, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române.

intrarepoiana

Cel mai mare grad de ocupare în perioada sărbătorilor, în jur de 92%, a fost înregistrat în Bucovina turistică (județul Suceava), unde sunt clasificate 243 de structuri de cazare certificate cu 6.781 de locuri, potrivit datelor asociațiilor profesionale din turism transmise MDRT.
Un grad de ocupare de aproximativ 90% a fost înregistrat în stațiunile de pe Valea Prahovei (județele Brașov și Prahova), unde există 1.149 de structuri de cazare clasificate cu 32.445 de locuri de cazare. În județul Hunedoara gradul de ocupare a fost de aproape 80% pentru 157 de structuri de cazare clasificate, cu 4.668 de locuri. În județul Maramureș a fost înregistrat un grad de ocupare de peste 70%.
bucovina1Stațiunile au fost cele mai aglomerate în perioada Revelionului. Astfel, cele mai mari grade de ocupare au fost înregistrate în Bucovina turistică (județul Suceava) – 98%, pe Valea Prahovei (județele Brașov și Prahova) – 97%, în județul Hunedoara – 95% și în județul Maramureș – 85%.
„Am avut o perioadă a sărbătorilor foarte bună pentru turism în ciuda vremii și a zăpezii care s-a lăsat așteptată. Un grad de ocupare de 95% de Revelion și o medie pentru toată perioada sărbătorilor de 83% sunt cifre foarte bune dacă ținem cont că vorbim doar despre structurile clasificate și că în pensiunile agroturistice sunt cazați cei mai mulți turiști la negru, pe care operatorii nu-i declară oficial. Dacă cifrele declarate sunt atât de mari, vă dați seama ce aglomerate au fost, în realitate, stațiunile în aceste zile!”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302