Bucătarii profesionişti, invitaţi la Metro Chef 2012

Bucătarii profesionişti, invitaţi la Metro Chef 2012
person Horeca
access_time_filled

cook2Bucătarii profesioniști din toată țara sunt invitați să participe la competiția culinară Metro Chef 2012, care va debuta pe 8 martie cu etapa din București. Competiția se va desfășura în 7 orașe din țară: Iași (22 martie), Craiova (29 martie), Cluj (14 iunie), Brașov (21 iunie), Timișoara (28 iunie) și Constanța (5 iulie). Câștigătorii etapelor regionale vor intra în finala competiției Metro Chef 2012 care va avea loc la București în perioada 25-26 octombrie.
Concursul se adresează bucătarilor din restaurante sau hoteluri care sunt clienți METRO Cash&Carry România. Persoanele juridice care participă la competiție trebuie să aibă înscrisă în actul lor constitutiv, ca activitate de bază sau secundară, activitatea Restaurante – Cod CAEN 5610. Clienții METRO vor fi reprezentați la competiție de o echipă formată din doi bucătari – bucătar șef și ajutor de bucătar – angajați ai aceluiași restaurant.
Etapa din București va avea loc pe 8 și 9 martie 2012 în cadrul expoziției Metro Expo ce va avea loc în Pavilionul Central Romexpo între 7 și 11 martie.

chef2012

Atât în cadrul etapelor regionale, cât și în cadrul finalei, echipele vor trebui să realizeze un meniu format din două preparate, cu specific național sau internațional, respectând tradițiile gastronomiei moderne. Preparatele ce vor trebui realizate sunt la alegerea fiecărei echipe particpante, dar vor trebui să aibă la bază numai ingredientele aflate în coșul de produse pus la dispoziție de METRO. Meniul va trebui realizat pentru șase persoane (membrii juriului) și în limita de timp de 120 de minute.
În finala competiției participanții vor trebui să indice și o băutură ce poate fi servită împreună cu fiecare dintre cele două preparate ale meniului gătit. Băuturile vor fi indicate dintr-o selecție pusă la dispoziție de reprezentanții METRO.

winner2

  (Câștigătorii Metro Chef 2011- Dănuț Panait și Marius Buzdugan de la restaurantul La Cantine de Nicolai)

Premiul cel mare al competiției este de 10.000 euro. Premiile doi și trei constau în 6.000 euro respectiv 3.000 euro pentru echipa câștigătoare.
Organizatorul METRO Cash Carry România va asigura echipamentele din bucătărie, ingredientele ce vor fi folosite de participanți, vesela, tacâmurile, șervetele necesare pentru prepararea produselor și servirea lor în momentul jurizării.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302