230 de companii din turism participă la Târgul de Turism al României

230 de companii din turism participă la Târgul de Turism al României
person Horeca
access_time_filled

230 de companii din turism, din 28 de țări, participă la Târgul de Turism al României care s-a deschis astăzi, 15 martie, la Romexpo. Ministrul turismului, Cristian Petrescu a declarat la inaugurare că această ediție reprezintă un ,,moment istoric” pentru turismul românesc, deoarece este pentru prima dată când toți actorii din domeniul turismului (patronate, federații, autorități locale și centrale, societăți private ș.a.) și-au dat mâna și au organizat împreună un târg turism al României de asemenea amploare. Evenimentul este organizat de Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România, ANAT, FPTR, ANTREC și OPTBR.
t3Târgul de Turism al României se adresează atât profesioniștilor din domeniu cât și publicului interesat de călătorii și vacanțe. Companiile participante la târg vor prezenta sub conceptul de „Instant Booking” oferte și discounturi atractive, valabile doar pe perioada desfășurării evenimentului. Vor fi prezentate oferte de turism pentru sezonul estival, atât în România cât și în străinătate: turism cultural, rural și de business, turism de tratament, destinații exotice, croaziere, turism de aventură etc. Organizatorii Târgului au conceput și în acest an un bogat program de evenimente conexe: conferințe, seminarii, lansări de carte, prezentări de documentare ș.a.
În decursul zilei de astăzi au avut loc mai multe evenimente importante. Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România a relansat revista ANAT, sub un nou concept. Astfel, revista se va adresa atât membrilor ANAT, dar și întregii industrii a turismului. „Prin această revistă dorim să dăm voce membrilor ANAT dar și să ne apropiem mai mult de turiști, să le facem cunoscute ofertele speciale ANAT. Ne vom axa foarte mult pe aspecte tehnice, pe probleme de legislație și pe articole de fond”, ne-a declarat secretarul general al ANAT, Ioana Dobrescu. Revista se va distribui pe bază de abonament, la membri ANAT, ambasade, ministere, parteneri ai Asociației ș.a. Tot în decursul zilei de astăzi, prima televiziune de turism din România, Travel Mix a sărbătorit 1 an de activitate în mass-media românească.

photo2

În decursul zilei de vineri vor avea loc mai multe evenimente. La ora 11.00 OPTRB va organiza o dezbatere despre Turismul Balnear, în Sala Iorga, pavilion C6. Tot începând cu ora 11.00 ANAT va organiza o dezbatere despre Asigurarea de insolvență și licențiere pentru agențiile de turism, unde sunt așteptate propuneri de modificări legislative și idei pe tema site-urilor de cupoane și discounturi care vând produse și servicii turistice. Mai multe informații despre programul evenimentelor din zilele următoare puteți afla de pe site-ul Târgului de Turism al României.
Ediția de primăvară a TTR din acest an se bucură de un grad ridicat de internaționalizare. 28 de țări din toată lumea sunt reprezentate prin participări oficiale, de grup sau individuale. t1Astfel, timp de 4 zile, vor expune cele mai importante firme de profil, agenții de turism și touroperatori, hoteluri și pensiuni, agenții de asigurări și bănci, organizatori de congrese și turism de afaceri, organizații patronale și asociații profesionale, edituri și instituții culturale dar și reprezentanți ai presei de specialitate. 
Programul de vizitare el expoziției este următorul: 15-17 martie, între orele 10.00-18.00 iar pe 18 martie târgul va fi deschis între orele 10.00-16.00.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302