Rezervările prin agenţiile de turism online au crescut cu 20%, în Europa

Rezervările prin agenţiile de turism online au crescut cu 20%, în Europa
person Horeca
access_time_filled

Numărul total al rezervărilor efectuate prin intermediul agențiilor de turism online a crescut cu aproape 20% în Europa, anul trecut, consumatorii preferând să își rezerve vacanțele și unitățile de cazare prin intermediul agențiilor online, în defavoarea agențiilor de turism tradiționale, potrivit raportului „Europe Online Travel 2012” realizat de firma de cercetare yStats.com.
Evoluția pieței de turism online în Europa este spectaculoasă potrivit raportului. Se estimează că Marea Britanie va deține și în 2013 cea mai mare cotă de piață din turismul online european, și va fi urmată în acest sens de Germania și Franța. În 2011, cele mai bune rezultate ale touroperatorilor online au fost înregistrate în Marea Britanie, în timp ce creșterea cea mai mare a fost înregistrată în Germania.

sea

Mai mult de jumătate din consumatorii de turism din Marea Britanie evită să meargă la o agenție de turism tradițională și își rezervă vacanțele online. Mai mult decât atât, peste jumătate dintre utilizatorii de internet de aici au folosit servicii online pentru a-și planifica călătoriile sau pentru a găsi o unitate de cazare, în decursul anului trecut.
În Germania în schimb, consumatorii de turism preferă agențiile de turism tradiționale pentru aranjamentele de călătorie mai scumpe și agențiile online pentru excursiile mai ieftine. Veniturile din turismul online au crescut considerabil în timp ce veniturile offline au scăzut. Și în Franța veniturile provenite din rezervările online au crescut în perioada ianuarie – septembrie 2011.
ebook3În Italia, aproape jumătate dintre utilizatorii de internet și-au rezervat o unitate de cazare prin intermediul internetului, în 2011. De asemenea, planificatorul online de călătorii cu trenul „Nederlandse Spoorwegen” din Țările de Jos și planificatorul de transport public „9292OV.nl” au fost printre cele mai vizitate site-uri de travel.
Și danezii au preferat serviciile online ale agențiilor de turism. Mai mult de trei sferturi dintre danezi și-au rezervat vacanțele online, în timp ce mai puțin de 10% au folosit serviciile unei agenții de turism tradiționale, în 2011.
Potrivit raportului, aproape jumătate dintre pasagerii din Rusia și-au cumpărat biletul de avion pe un site de travel, în timp ce aproape o treime și-a cumpărat biletul prin intermediul telefonului mobil. Folosirea internetului pentru a rezerva vacanțe sau unități de cazare a fost populară și în Turcia.
Principalele constatări ale raportului Europe Online Travel 2012:
–    Numărul rezervărilor înregistrate de agențiile de turism online au crescut cu aproape 20% în Europa în 2011
–    Marea Britanie se estimează că va rămâne țara cu cea mai mare cotă de piață din turismul online european în 2013, urmată de Germania și Franța
–    În Germania, consumatorii care au rezervat vacanțe în 2011, au preferat să cumpere vacanțele mai costisitoare prin intermediul agențiilor de turism tradiționale, iar vacanțele mai ieftine prin intermediul mediului online.
–    Mai mult de jumătate dintre consumatorii din UK au evitat agențiile de turism și și-au rezervat concediul online.

– Site-ul Expedia a avut cel mai mare număr de vizitatori unici din Europa, în 2011, fiind urmată de Priceline.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302