Investiţiile în hoteluri au scăzut cu 39% în primul trimestru din 2012

Investiţiile în hoteluri au scăzut cu 39% în primul trimestru din 2012
person Horeca
access_time_filled

Volumul investițiilor în hoteluri a scăzut cu 39% în primul trimestru al anului 2012, față de același trimestru al anului trecut, în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a anunțat compania Jones Lang LaSalle Hotels. Volumul investițiilor în hoteluri a totalizat în primul trimestru al acestui an doar 1,5 miliarde euro. 

h3

Activitatea investițională a rămas însă puternică în Paris și Londra, cu investiții totale cumulate de 645 milioane euro, în primul trimestru al acestui an, iar cererea investitorilor se estimează că va rămâne ridicată aici. 
Marea Britanie a rămas cea mai lichidă piață din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) în trimestrul 1 din 2012, cu un volum total al tranzacțiilor hoteliere care a atins 784 milioane euro, reprezentând 52% din volumul total al tranzacțiilor din EMEA. Activitatea investițională a fost concentrată în principal în Londra, cu 11 vânzări de hoteluri finalizate.
În Franța, volumul tranzacțiilor hoteliere au totalizat 252 de milioane de euro în trimestrul I din 2012, reprezentând 17% din volumul total al tranzacțiilor din zona EMEA. Activitatea investițională a fost impulsionată de 3 vânzări majore de hoteluri în Paris, inclusiv vânzarea hotelului Pullman Paris Rive Gauche de către Accor, companiei franceze Bouygues Immobilier, pentru 77 millioane euro.

france

În Germania, volumul total al tranzacțiilor hoteliere a totalizat 70 milioane euro, reprezentând 5% volumul total înregistrat în regiunea EMEA.
Interesul investitorilor rămâne puternic pentru active de calitate, în orașe cheie, totuși, interesul acestora s-ar putea diminua în următoarele luni, dacă performanța înregistrată  în industria hotelieră continuă să încetinească pe câteva piețe hoteliere europene cheie„, a declarat Christoph Härle, CEO Continental Europe Jones Lang LaSalle Hotels.
De la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii februarie, hotelierii au raportat o scădere a veniturilor pe camere disponibile (RevPAR) în orașe precum Munich (-7,7%), Düsseldorf (-11.5 %), Amsterdam (-9.7 %), Zurich (-10 %) și Copenhaga (-2.6 %).
Potrivit companiei Jones Lang LaSalle Hotels, volumul total al tranzacțiilor hoteliere pe anul 2012 se estimează a ajunge la 8 miliarde de euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302