UNWTO somează ţările G20 să faciliteze acordarea vizelor

UNWTO somează ţările G20 să faciliteze acordarea vizelor
person Horeca
access_time_filled

Facilitarea eliberării vizelor este esențială pentru a stimula creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă, avertizează Organizația Mondială a Turismului, care atrage atenția că țările G20 își pot crește numărul turiștilor internaționali cu 122 milioane și pot genera 206 miliarde de dolari în plus la încasările din turismul internațional, prin îmbunătățirea procesului de acordare a vizelor. De asemenea, această măsură va duce la crearea a peste 5 milioane de noi locuri de muncă până în 2015, potrivit unui studiu preliminar al Organizației Mondiale a Turismului și al World Travel&Tourism Council.

pasaport

Din cei 656 milioane de turiști internaționali care au vizitat țările G20 în 2011, 110 milioane au avut nevoie de viză, în timp ce mult mai multe milioane de potențiali turiști au fost descurajați de a călători, datorită costurilor ridicate, a perioadei lungi de așteptare și a dificultății de a obține vizele.
În ciuda progreselor vizibile făcute în ultimele decenii pentru a facilita industria de travel, există încă multe aspecte care constituie adevărate oportunități de dezvoltare, dar care nu au fost încă exploatate, precum posibilitatea de utiliza tehnologiile informaționale și comunicaționale în îmbunătățirea procedurilor de acordare a vizelor.
Alte oportunități existente se referă la îmbunătățirea procesului de furnizare a informațiilor, facilitarea proceselor actuale de a obține vizele, posibilitatea de a acorda tratament diferențiat celor care solicită vize – pentru a facilita călătoriile turistice -, instituirea programelor de viză electronică (eVisa programmes) sau stabilirea unor acorduri regionale pentru facilitarea eliberării vizelor.

davize

A implementa oricare din aceste aspecte poate duce la creșterea numărului de turiști, a încasărilor din turism și la crearea de noi locuri de muncă. Referindu-se în mod special la situația dramatică a șomajului, secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai, a făcut un apel la guvernele G20 să ia în considerare facilitarea acordării vizelor, pentru a sprijini astfel crearea de locuri de muncă. „Pași mici în acest sens pot duce la beneficii economice uriașe. Facilitând vizele, țările G20 pot crea 5 milioane de noi locuri de muncă, într-o perioadă de șomaj agresiv în întreaga lume. Acestea se adaugă sutelor de milioane de locuri de muncă create direct sau indirect de industria turistică”, a punctat Taleb Rifai.
„Încurajarea libertății de a călători este un pas simplu pe care guvernele din întreaga lume îl pot face pentru a încuraja turiștii să călătorească mai mult, pentru a încuraja crearea a milioane de locuri de muncă și pentru a aduce miliarde de dolari la PIB. Pentru prima dată acest raport subliniază oportunitatea imensă adusă de facilitarea acordării vizelor, oportunitate care nu mai poate fi ignorată”, a declarat și David Scowsill, President&CEO WTTC.

G20 include statele membre G7, adică principalele țări dezvoltate din lume – Germania, Canada, Statele Unite, Franța, Italia, Japonia, Marea Britanie – și alte 12 state emergente – Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia și Turcia. Cel de-al 20-lea loc este ocupat de Uniunea Europeană.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302