Conferinţă despre turismul responsabil, la Târgul Dunărea&Delta 2012

Conferinţă despre turismul responsabil, la Târgul Dunărea&Delta 2012
person Horeca
access_time_filled

Târgul Internațional Dunărea&Delta, care se va desfășura în perioada 28-30 iunie la Romexpo, va găzdui sâmbătă conferința „Turism Responsabil pentru dezvoltarea regiunii Dunării”, organizată de Fundația Amfiteatru, Ministerul Afacerilor Externe și Camera de Comerț și Industrie a României. Aceasta este doar una dintre multiplele dezbateri și conferințe care vor avea loc săptămâna aceasta cu ocazia Târgului Internațional Dunărea&Delta. (Agenda completă a evenimentelor o găsiți aici).

afisDD2La conferința de sâmbătă sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice, centrale și locale, agenții de turism, asociații profesionale, reprezentanți ai mediului academic și de cercetare, ai IMM-urilor, ONG-urilor, precum și cei interesați de domeniul turismului și de modalitățile în care acesta poate fi practicat în Romania într-un mod responsabil.
Conferința „Turism Responsabil pentru dezvoltarea regiunii Dunării” continuă seria de evenimente din cadrul Programului „Amfiteatrul pentru turismul responsabil”, dedicate promovării și înțelegerii conceptului de turism responsabil. Prin acest program, Fundația Amfiteatru a pornit un demers de responsabilizare pe de o parte al populației, dar și a autorităților române cu privire la necesitatea practicării responsabile a turismului.
„Vă așteptăm sâmbătă, 30 martie, la ora 12.00, în Pavilionul C1 al Centrului Expozițional Romexpo, pentru a identifica împreună modalitățile de protejare a resurselor antropice și naturale din regiunea Dunării”, se arată într-un comunicat emis de organizatori. Intrarea este liberă și se va face pe baza confirmării prezenței în prealabil.

responsabili

Despre Târgul Internațional Dunărea&Delta

Târgul Internațional Dunărea&Delta, organizat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, se află la a doua ediție și se desfășoară în perioada 28-30 iunie, la Romexpo. Evenimentul își propune să devină suportul real în dezvoltarea unei platforme pentru încurajarea și înlesnirea parteneriatelor, atât între autoritățile locale și regionale, cât și între autorități, mediu privat și organizații neguvernamentale, prin generarea de proiecte pentru creșterea nivelului economic al macro-regiunii Dunărea.
Târgul Internațional Dunărea și Delta a fost inițiat având la bază preocuparea la nivel european cu privire la valorificarea potențialului natural, strategic și economic al macro-regiunii Dunărea. Printre obiectivele târgului menționăm: promovarea de noi proiecte în cadrul zonei Dunării și Deltei, atragerea investitorilor, facilitarea încheierii de contracte și parteneriate în cadrul proiectelor din macro-regiunea Dunării, promovarea Planului de Acțiune a Strategiei Dunării, programelor operaționale, de cooperare transfrontalieră și transnațională, dar și promovarea tehnologiilor, serviciilor și produselor din domeniile prioritare (transport, energie, turism, protecția mediului, dezvoltare rurală, tehnologii informaționale și de comunicații, cercetare etc.).
La târg sunt invitați să participe ca și expozanți: autoritățile, instituțiile publice locale și regionale implicate în implementarea, coordonarea și aplicabilitatea programelor de cooperare regională în toate domeniile prioritare identificate în Strategia Dunării: transport, energie, turism, protecția mediului, dezvoltare rurală, tehnologii informaționale și de comunicații, cultură, educație și cercetare, dar și reprezentanți ai comunității de afaceri și ai societății civile.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302