Lupta pentru reducerea deşeurilor alimentare în horeca continuă

Lupta pentru reducerea deşeurilor alimentare în horeca continuă
person Horeca
access_time_filled

69 de companii din industria ospitalității din Marea Britanie: hoteluri, restaurante, baruri, firme de catering, precum și persoane fizice, au semnat ieri, 27 iunie, un acord voluntar prin care își propun să reducă deșeurile alimentare cu 5%, precum și emisiile de CO2 cu peste 230.000 de tone. Printre companiile care s-au alăturat luptei pentru reducerea deșeurilor alimentare se află nume mari precum McDonald’s, Unilever, Domino’s, Green King, iar lista este în continuare deschisă.

waste2

„The hospitality and food service agreement” a fost lansat la inițiativa Departamentului pentru Alimente și Afaceri Rurale (Defra) și a Programului de Acțiune pentru Deșeuri și Resurse (Wrap). „Acest acord arată că reprezentanții industriei ospitalității sunt gata să își ia un angajament pentru a stopa această risipă uriașă de alimente„, a declarat Lord Taylor, reprezentantul Defra. „Făcând acest pas pentru a reduce cantitatea de mâncare irosită, aceste companii și organizații vor opri echivalentul a 100 milioane mese irosite și vor economisi astfel bani. Este o win-win situație”, a mai adăugat aceasta.
„Combaterea problemei deșeurilor uriașe de alimente aduce beneficii financiare și de mediu majore. Sunt încântat că atât de multe organizații au semnat deja acest acord și continuăm să facem un apel către companiile din industria ospitalității pentru a semna acest acord”, a declarat directorul executiv Wrap, Liz Goodwin.
Pe lângă reducerea deșeurilor alimentare și a emisiilor de CO2, acordul își propune să crească cantitatea de mâncare și de ambalaje care este reciclată la 70%, ceea ce presupune încă o reducere de 336.000 tone a emisiilor de CO2.
Potrivit specialiștilor, dacă 25% din companiile din industria ospitalității din UK ar semna acest acord, s-ar economisi 76 milioane lire sterline până la sfârșitul anului 2015, și s-ar reduce emisiile de CO2 cu 570.000 de tone.

waste5

În fiecare an, industria alimentară generează în întreaga lume trei milioane de tone de deșeuri, după cum rezultă dintr-un studiu întocmit anul trecut de Asociația Restaurantelor Sustenabile (Sustainable Restaurant Association). Din cele 3 milioane de tone, 1 milion de tone de deșeuri alimentare provine de la mâncarea pe care consumatorii o lasă în farfurii la restaurante. Tocmai de aceea Unilever Food Solutions a derulat anul trecut în România o campanie prin care încuraja consumatorii să ia mâncarea rămasă în farfurie la pachet, și foarte important, i-a provocat pe angajații din restaurante să încurajeze acest tip de comportament.
Dumneavoastră v-ați întrebat câtă mâncare se aruncă zilnic în restaurantul dumneavoastră? Ce soluții ați găsit pentru a reduce deșeurile alimentare?

Sursa: www.bighospitality.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302