Creşte cererea pentru hosteluri

Creşte cererea pentru hosteluri
person Horeca
access_time_filled

Cu nicio perspectivă de ieșire din criza financiară globală, din ce în ce mai multe industrii cad pradă acestei degringolade economice. Sectorul hostelurilor este însă unul din acele domenii care merge împotriva acestui trend. Potrivit unui studiu realizat recent de Hostelworld.com (cel mai cunoscut site de rezervări la hosteluri din lume) împreună cu Lonely Planet, 94% din cei care merg în vacanță în această vară iau în considerare cazarea la hostel. De asemenea, 80% dintre cei chestionați au numit Hostelworld.com ca fiind cel mai de încredere site de rezervări pentru hosteluri.

mountain

Studiul realizat la nivel mondial (5000 de oameni din 141 de țări au fost chestionați pentru acest studiu) a arătat că alegerea unei unități de cazare în zilele noastre este determinată în primul rând de cost. Circa 90% dintre cei chestionați nu sunt dispuși să aloce mai mult de 100 de dolari americani pentru o noapte de cazare, și mai mult, 54% intenționează să își reducă bugetul alocat pentru cazare în timpul vacanței. În acest context, sectorul hostelurilor a luat amploare, aceste tipuri de unități fiind din ce în ce mai căutate de turiștii din întreaga lume.

hostels4

„Suntem extrem de onorați să fim numiți cel mai de încredere site pentru rezervările la hosteluri. Mesajul transmis de studiul nostru este clar: valoarea pentru bani este un factor esențial pentru un turist atunci când alege o unitate de cazare, iar turiști percep hostelurile ca îndepliniind acest criteriu. În ultimii ani a avut loc o transformare în modul în care hostelurile sunt percepute, determinată de noi inovații aduse de proprietarii de hosteluri din întreaga lume dar și de schimbarea comportamentului consumatorului, în sensul că aceștia își reduc bugetul de vacanțe. Acest lucru dechide orizonturi noi pentru sectorul hostelurilor”, a punctat CEO Hostelworld.com, Feargal Mooney.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302