TUI şi ITS vor să iasă de pe piaţa românească

TUI şi ITS vor să iasă de pe piaţa românească
person Horeca
access_time_filled

TUI-travelDoi dintre cei mai mari touroperatori din lume, TUI și ITS, intenționează să se retragă de pe piața românească anul viitor. Companiile sunt nemulțumite de lipsa promovării pe piața germană și de imaginea României în străinătate, deteriorată în ultima vreme pe fondul situației politice.

TUI și ITS au adus în această vară pe litoralul românesc peste 2.000 de turiști germani. Reprezentanții celor două grupuri au precizat că Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) nu și-a onorat o serie de promisiuni făcute în ultimii ani. În toamna anului trecut, MDRT a promis că va face investiții în promovarea României în Germania, în valoare de trei milioane de lei, dar nu s-a făcut nimic în acest sens până acum. Touroperatorii germani sunt, de asemenea, nemultumiți de lipsa de predictibilitate din economia românească.
TUI1
Pentru a-i convinge pe touroperatori să nu plece din România, secretarul de stat în MDRT Cristian Barhălescu se află la Berlin, încercând să negocieze cu aceștia. „Nu am venit să discutăm că se retrag, ci să clarificăm ce plan de bătaie vom avea pentru anul viitor. Ei vor de la noi implicare și pentru asta o să mai avem o discuție”, a spus secretarul de stat al MDRT. El a refuzat să comenteze dacă touroperatorii germani sunt mulțumiți de colaborarea cu atutoritățile române.

În 2009, MDRT a semnat un contract cu TUI pentru ca touroperatorul să revină din 2010 în România. În anul 2006, grupul german a renunțat să mai aducă turiști în România și a scos din cataloagele sale de promovare stațiunile românești, nemulțumit de condițiile de cazare, prețurile mari practicate de hotelieri, zgomotul și lipsa curățeniei din localități.

ITS operează de câțiva ani pe piața românească, iar din 2009, în urma discuțiilor cu oficialii MDRT de atunci, reprezentanții companiei de turism s-au declarat nemulțumiți de calitatea serviciilor și de prețurile de pe litoralul românesc.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302