Qatar va cumpăra 20% din acţiunile BAA Airports Limited

Qatar va cumpăra 20% din acţiunile BAA Airports Limited
person Horeca
access_time_filled

qatarFondul suveran de investiții din Qatar va cumpăra, de la grupul spaniol Ferrovial, 20% din acțiunile BAA, proprietarul aeroporturilor Heathrow din Londra, Glasgow, Edinburgh și Aberdeen din Scoția și Sudul Angliei, pentru 900 milioane lire sterline (1,1 miliarde euro).

Ferrovial și partenerii săi au cumpărat BAA acum șase ani, pentru suma de 4,3 miliarde lire sterline plătite în capital, și au derulat de atunci investiții în companie în valoare de 500 milioane lire sterline. Grupul spaniol are de încasat în acest an dividende de 240 milioane lire sterline (aproximativ 300 milioane euro) de la BAA, astfel că investițiile totale de capital la compania britanică totalizează aproximativ 4,5 miliarde lire (5,7 miliarde euro). Valoarea de piață presupusă de tranzacția cu fondul suveran din Qatar este similară sumei rezultate din acest calcul, precizează Mediafax.
baa_airports1
Operatorul de aeroporturi avea la sfârșitul lunii iunie o datorie netă de 11 miliarde lire sterline (14 miliarde euro). Ferrovial a precizat că nu are intenția să iasă din acționariatul BAA, dar nu a exclus posibilitatea să renunțe la o parte din acțiuni. După finalizarea tranzacției cu Qatarul, grupul spaniol va deține 39% din BAA.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302