Restaurarea Colosseumului va începe în luna decembrie

Restaurarea Colosseumului va începe în luna decembrie
person Horeca
access_time_filled

Este oficial. Diego Della Valle, un miliardar italian, va finanța proiectul de restaurare a monumentului istoric din Roma, Colosseumul. Reparațiile monumentului, vechi de peste 2000 de ani aflat în degradare, după numeroase amânări, vor începe în luna decembrie a acestui an. Ministerul Culturii Italian a declarat că a fost ofertată suma de 8,3 milioane de euro pentru proiectul de restaurare.
Din cauza traficului frecvent, amfiteatrul roman s-a degradat foarte mult. Colosseumul este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume. Deși, pe perioada restaurării, care se preconizează că va dura doi ani și jumătate, monumental va fi acoperit de schele, turiștii îl vor putea vizita în continuare.

colosseum1
todsProiectul de restaurare este susținut de Ministrul Culturii, Lorenzo Ornaghi și de proprietarul imperiului pantofilor Tod’s, Della Valle, care a declarat că compania sa este mândră să susțină cheltuielile de restaurare în vederea prezervării unuia dintre cele mai proeminente simboluri din lume. Cei doi au declarat că acest proiect va contribui la stimularea restaurării altor monumente celebre ale Italiei. Della Valle a mai adăugat că punerea în valoare a frumuseților Italiei, mâncarea, peisajele și monumentele istorice este singura metodă prin care va fi asigurat viitorul Italiei.
Nu este vorba numai de curățarea Colosseumului, ci și de repararea crăpăturilor din pereți și înlăturarea arcadelor metalice provizorii care sprijină edificiul, prin consolidarea fundației monumentului. Toate pasajele subterane și ariile interne ale monumentului vor fi recondiționate și reparate și un nou centru pentru vizitatori va fi construit ca parte din proiect.

Colosseumul este un edificiu de 48,5 metri înălțime și are o suprafață de 188 metri pe 156 metri. După lansarea filmului „Gladiator”, peste 6 milioane de vizitatori anual au explorat monumentul, comparativ cu 1 milion de turiști pe an, în urmă cu 10 ani.
Primarul Romei, Gianni Alemanno, a spus că monumental istoric va fi restaurat să la gloria sa inițială la jumătatea anului 2015 când se va finaliza proiectul și că Colosseumul trebuie să fie din nou punctul de atracție central al Romei și al țării.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302