Premieră: S-a deschis prima berărie Heineken

Premieră: S-a deschis prima berărie Heineken
person Horeca
access_time_filled

Prima berărie Heineken s-a dechis oficial aseară, 27 septembrie, în centrul Vechi al Bucureștiului, în incinta clădirii Hanul cu Tei de pe strada Lipscani. Acesta reprezintă un proiect pilot lansat de Heineken în colaborare cu Ilie Dumitrescu, proprietarul Hanului cu Tei, ne-a declarat managerul berăriei, Dan Dumitrescu, fiul fostului fotbalist.

berariaheineken

Berăria Hanul cu Tei are o capacitate de circa 250 de persoane și un design impresionant realizat de arhitectul Popescu Mariana Grecu, care te duce cu gândul la Bucureștiul de odinioară, în special datorită fotografiilor de pe pereți care ilustrează scene din Bucureștiul de altădată.

„Ideea acestei berării aparține lui Ilie Dumitrescu și celor de la Heineken și reprezintă o premieră, deoarece este prima berărie Heineken. Practic aici vom găsi tot ce înseamnă portofoliul Heineken. Am încercat să ne diferențiem și prin design, care este cu totul deosebit, absolut tot ce vedeți aici este funcțional, berea chiar curge prin țevile din tavan.”, ne-a declarat  managerul berăriei. În incinta clădirii Hanul cu Tei mai funcționează și restaurantul Embassy, deschis în anul 2009, și numeroase galerii de artă. Clădirea a fost achiziționată în anul 2004 de fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, care a vrut să readucă strălucirea clădirii de altădată.

berariahanulcutei

Hanul cu Tei este unul din puținele hanuri vechi care mai există din centrul Bucureștiului. A fost construit în anul 1833 de către Anastasie Hagi Gheorghe Polizu și Ștefan Popovici, pe strada Lipscani. La intrarea dinspre strada Blănari încă se poate vedea „sigiliul” primilor proprietari „A.P.” și „S.P.”. Hanul cu Tei este totodată singurul han istoric din București care și-a păstrat forma de origine.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302