Începe Tea&Coffee Festival în ceainăriile şi cafenelele bucureştene

Începe Tea&Coffee Festival în ceainăriile şi cafenelele bucureştene
person Horeca
access_time_filled

A patra ediție a Festivalului Ceaiului și al Cafelei – Tea&Coffee Festival ” are loc în Capitală, între 1 și 7 octombrie a.c. și cuprinde o serie de manifestări în ceainăriile și cafenelele bucureștene, cu scopul de a promova consumul de ceai și cafea, precum și tradițiile și ritualurile servirii lor, au anunțat organizatorii.

Tea&Coffee Festival se adresează atât amatorilor de ceai și cafea cât și profesioniștilor care activează, fie în calitate de producători, fie de importatori sau în industria de resort.

cafenea

Festivalul va avea în prim plan elemente culturale și gastronomice din țările cu tradiție în producția, prepararea și prezentarea unor băuturi din ceai și cafea. Printre manifestările care vor avea loc în cadrul festivalului se numără workshop-uri și ceremonii de servire a ceaiului și cafelei, practicate în: Marea Britanie, Japonia, India, Brazilia, Turcia, Argentina și Coreea de Sud.

Unitățile în care se va desfășura Tea&Coffe Festival sunt: Serendipity, Ceainăria Infinitea, Godot Café – Teatru, Grădina Verona – Cărturești, Ramayana Cafe, Cafepedia Romană și Bell’Agio Casa.

Tea&Coffee Festival se va încheia printr-o expoziție desfășurată la Bell’Agio Casa între 5 și 7 octombrie, care va aduce în atenția publicului diverse sortimente, produse și accesorii folosite la prepararea și servirea ceaiului și cafelei.

Pe parcursul expoziției vizitatorii vor putea participa la demonstrații culinare, dar și de preparare a cocktail-urilor din ceai și cafea, de către unii dintre cei mai buni barista (barista – specialist în prepararea cafelei și băuturilor pe bază de cafea) din lume.

teacoffeefestival

În spațiul expozițional se vor desfășura și alte momente artistice precum concerte și demonstrații de dansuri tradiționale, workshop-uri de artă vizuală, degustări de produse tradiționale și prezentări ce fac trimitere la elemente ale culturii țărilor cu tradiție în producerea, prepararea și consumul de ceai și cafea.

Vizitatorii expoziției vor avea, de asemenea, posibilitatea să aleagă și să testeze, în funcție de preferințe, diverse sortimente de ceai și cafea. 

Mai multe informații despre toate evenimentele din cadrul Festivalul Ceaiului și al Cafelei puteți găsi aici.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302